Patrick Snijers en Davy Thierie hebben met hun MAES Containers VW Polo R5 by BMA het einde van de Sezoensrally niet gehaald. In de 12e rit begaf de centrale aandrijfas van de VW Polo waardoor Patrick Snijers zijn wagen na een sterke wedstrijd aan de kant moest zetten. Een ontgoocheling die de Limburger positief benadert: de handleiding hoe hij de VW Polo R5 moet besturen is gevonden en het leerproces is definitief afgerond.

Na vier asfaltrally’s kregen de deelnemers aan de Sezoensrally een serieuze portie maaskiezel voor de wielen geschoven. Na vier klassementsritten keek Patrick Snijers al tegen achterstand van 43 seconden aan. Vanaf de vijfde rit had hij het goede ritme beet, mengde hij zich volop in de debatten en reed hij in de achtste rit de snelste tijd. Ook in de daaropvolgende ritten was het MAES Containers duo goed mee. Jammer genoeg haalden ze het einde van de wedstrijd niet. “In de twaalfde rit moest ik de wagen aan de kant zetten” zegt Patrick Snijers. “De centrale aandrijfas begaf het op drie ritten van het einde. Op dit soort parcours met enkel voorwielaandrijving rijden had geen enkele zin. Het is jammer want ik had net de handleiding hoe je een VW Polo R5 bestuurt gevonden. Mijn start deze ochtend was niet al te best en in de eerste vier ritten verloren we wat tijd. Nadien ging het beter, reden we in de achtste rit de snelste tijd en waren onze tijden zeer goed. Ik hoop dat we ons leerproces hebben afgerond, we hebben daar genoeg over gezeurd en gezaagd, en vanaf nu kunnen focussen op een goed resultaat. Mijn vader zegt dat ik dit jaar maar één rally hoef te winnen en dat is Ieper (lacht).”

VAS
Stannic_animatie

“Deze ochtend was het nog een beetje zoeken maar nadien ging het echt goed” aldus Davy Thierie. “De VW Polo R5 gedroeg zich écht heel goed op de gravel. Ik zeg het: het ging alsmaar beter en dan is het jammer dat daar plotseling een einde aan komt. Deze prestatie geeft wel vertrouwen naar de toekomst.”

RT1
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X