Patrick Snijers en Davy Thierie hebben met hun MAES Containers VW Polo R5 by BMA het einde van de Sezoensrally niet gehaald. In de 12e rit begaf de centrale aandrijfas van de VW Polo waardoor Patrick Snijers zijn wagen na een sterke wedstrijd aan de kant moest zetten. Een ontgoocheling die de Limburger positief benadert: de handleiding hoe hij de VW Polo R5 moet besturen is gevonden en het leerproces is definitief afgerond.

Na vier asfaltrally’s kregen de deelnemers aan de Sezoensrally een serieuze portie maaskiezel voor de wielen geschoven. Na vier klassementsritten keek Patrick Snijers al tegen achterstand van 43 seconden aan. Vanaf de vijfde rit had hij het goede ritme beet, mengde hij zich volop in de debatten en reed hij in de achtste rit de snelste tijd. Ook in de daaropvolgende ritten was het MAES Containers duo goed mee. Jammer genoeg haalden ze het einde van de wedstrijd niet. “In de twaalfde rit moest ik de wagen aan de kant zetten” zegt Patrick Snijers. “De centrale aandrijfas begaf het op drie ritten van het einde. Op dit soort parcours met enkel voorwielaandrijving rijden had geen enkele zin. Het is jammer want ik had net de handleiding hoe je een VW Polo R5 bestuurt gevonden. Mijn start deze ochtend was niet al te best en in de eerste vier ritten verloren we wat tijd. Nadien ging het beter, reden we in de achtste rit de snelste tijd en waren onze tijden zeer goed. Ik hoop dat we ons leerproces hebben afgerond, we hebben daar genoeg over gezeurd en gezaagd, en vanaf nu kunnen focussen op een goed resultaat. Mijn vader zegt dat ik dit jaar maar één rally hoef te winnen en dat is Ieper (lacht).”

“Deze ochtend was het nog een beetje zoeken maar nadien ging het echt goed” aldus Davy Thierie. “De VW Polo R5 gedroeg zich écht heel goed op de gravel. Ik zeg het: het ging alsmaar beter en dan is het jammer dat daar plotseling een einde aan komt. Deze prestatie geeft wel vertrouwen naar de toekomst.”

VAS
Stannic

VAS
63ste OVV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X