Bij zijn debuut met de Skoda Fabia R5 van BMA klokte Pieter-Jan Michiel Cracco al een aantal sterke tijden. Die goede indruk werd bevestigd in de 43ste Sezoensrally die zaterdag verreden werd in het Noord-Limburgse Bocholt. De 23-jarige Skoda-rijder maakte heel wat progressie voor de grote afspraak in Ieper eind juni.

Voor Pieter-Jan Michiel Cracco was het zijn derde deelname aan de Sezoensrally, een wedstrijd waarvan het parcours voor een kwart bestaat uit onverhard. Zijn tweede deelname met een R5, nadat hij vorig seizoen achtste werd met een Ford Fiesta R5. Pieter-Jan Michiel ging van start om de Skoda Fabia R5 nog beter onder de knie te krijgen, maar van bij de start zat hij vlot in het tempo.
“De start was uitstekend. Twee keer reden we een zesde tijd, terwijl alle tenoren nog maximaal aan het aanvallen waren. Maar, nog belangrijker dan de positie is het verschil in tijd. In de Rally van Wallonië zaten we op 0″5 / km van Cédric Cherain. Deze keer is het verschil kleiner,” lachte Pieter-Jan Michiel, die zich amuseerde.

De achtste plaats van vorig jaar werd verbeterd naar een zevende plaats, maar de progressie is veel groter. “Het niveau in het Belgisch kampioenschap ligt dit jaar bijzonder hoog. De toppers laten echt niets liggen. Ze gaan niet in de fout en, behoudens de lekke band van Cédric Cherain, geven de wagens ook geen krimp. Ik ben in elk geval erg blij over de tijden die we vandaag reden. We zijn klaar om aan de voorbereiding voor Ieper te beginnen.”

BRC
RT1

Jasper Vermeulen, de navigator in de Jobfixers-Skoda, was duidelijk: “We mogen echt heel tevreden zijn. Ondanks ons gebrek aan ervaring in vergelijking met kleppers als Princen, Verschueren en Cherain, eindigen we op 1’27” van winnaar Kris Princen. De voorbije jaren was dat resultaat altijd goed voor een podiumplaats, zelfs een tweede plaats. Stephen Wright stond hier al drie keer op het podium. We rijden hem vandaag om 1’46”. Dat spreekt voor zich. Het niveau in het Belgisch kampioenschap ligt gewoon erg hoog.”

Eind juni volgt de volgende afspraak in het Jobfixers Belgian Rally Championship, de Renties Ypres Rally, waar het niveau ongetwijfeld nog hoger zal liggen.

RT2
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X