Bij zijn debuut met de Skoda Fabia R5 van BMA klokte Pieter-Jan Michiel Cracco al een aantal sterke tijden. Die goede indruk werd bevestigd in de 43ste Sezoensrally die zaterdag verreden werd in het Noord-Limburgse Bocholt. De 23-jarige Skoda-rijder maakte heel wat progressie voor de grote afspraak in Ieper eind juni.

Voor Pieter-Jan Michiel Cracco was het zijn derde deelname aan de Sezoensrally, een wedstrijd waarvan het parcours voor een kwart bestaat uit onverhard. Zijn tweede deelname met een R5, nadat hij vorig seizoen achtste werd met een Ford Fiesta R5. Pieter-Jan Michiel ging van start om de Skoda Fabia R5 nog beter onder de knie te krijgen, maar van bij de start zat hij vlot in het tempo.
“De start was uitstekend. Twee keer reden we een zesde tijd, terwijl alle tenoren nog maximaal aan het aanvallen waren. Maar, nog belangrijker dan de positie is het verschil in tijd. In de Rally van Wallonië zaten we op 0″5 / km van Cédric Cherain. Deze keer is het verschil kleiner,” lachte Pieter-Jan Michiel, die zich amuseerde.

De achtste plaats van vorig jaar werd verbeterd naar een zevende plaats, maar de progressie is veel groter. “Het niveau in het Belgisch kampioenschap ligt dit jaar bijzonder hoog. De toppers laten echt niets liggen. Ze gaan niet in de fout en, behoudens de lekke band van Cédric Cherain, geven de wagens ook geen krimp. Ik ben in elk geval erg blij over de tijden die we vandaag reden. We zijn klaar om aan de voorbereiding voor Ieper te beginnen.”

RT1
KAMV

Jasper Vermeulen, de navigator in de Jobfixers-Skoda, was duidelijk: “We mogen echt heel tevreden zijn. Ondanks ons gebrek aan ervaring in vergelijking met kleppers als Princen, Verschueren en Cherain, eindigen we op 1’27” van winnaar Kris Princen. De voorbije jaren was dat resultaat altijd goed voor een podiumplaats, zelfs een tweede plaats. Stephen Wright stond hier al drie keer op het podium. We rijden hem vandaag om 1’46”. Dat spreekt voor zich. Het niveau in het Belgisch kampioenschap ligt gewoon erg hoog.”

Eind juni volgt de volgende afspraak in het Jobfixers Belgian Rally Championship, de Renties Ypres Rally, waar het niveau ongetwijfeld nog hoger zal liggen.

BRC
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X