Vorig jaar pakte Vincent Verschueren zijn eerste overwinning van het seizoen in de Rally van Wallonië en dat wil de Godrive-piloot ook dit weekend doen in de 36ste editie van de Waalse klassieker. De vroegere motorracer voelt zich als een vis in het water op de supersnelle, natuurlijke klassementsproeven rond Namen. Samen met Stéphane Prévot wil hij meestrijden voor de overwinning.

Het belangrijkste nieuws vanuit het Godrive-kamp is de beslissing die genomen werd inzake de banden. “We hebben in overleg met het team beslist om terug over te stappen naar Michelin. We hebben alles goed geanalyseerd en we zijn ervan overtuigd dat we in de Belgische rally’s een betere kans maken met de banden van de Franse fabrikant. Maar, het zal ook deze keer niet makkelijk zijn om de VW Polo’s te bekampen. Kris Princen is er niet bij, maar Cédric Cherain wel. Al verwacht ik een beresterke Adrian Fernémont in eigen streek met zijn Skoda.”

De klassementsproeven zijn erg snel in Namen, maar tegelijkertijd waren de verschillen vorig jaar erg klein. Vincent won na drie wedstrijddagen met amper 8″7 voorsprong op Cherain en 17″ op Fernémont. De top 5 werd volledig ingenomen door Skoda Fabia’s R5.

RT2
BRC

“Vorig jaar kon ik enkel op de langste proef een klein verschil maken. Dit jaar wordt wisselvallig weer aangekondigd. Dat zal het wellicht iets makkelijker maken om het verschil te maken, maar het risico op foutjes is ook groter op een nat parcours. We zien wel. In elk geval ga ik donderdag de Shakedown rijden om te wennen aan het wisselvallige weer. Ik heb dit jaar trouwens nog niet veel in de regen gereden, in tegenstelling tot mijn collega’s die in Spa gereden hebben.”

De Rally van Wallonië start vrijdagavond met twee passages op de Citadel in Namen. “Men zou vrijdagavond beter een bijkomende proef plannen tussen de twee doortochten op de Citadel, om de vrijdagavond wat boeiender te maken voor de rijders. Het zijn in elk geval drie lange wedstrijddagen in Namen. We gaan er alles aan doen om mee te zijn met de koplopers.”

Kortom, Vincent Verschueren en Stéphane Prévot zijn bijzonder gemotiveerd om goed te scoren in deze 36ste editie van de Rally van Wallonië. Afspraak vrijdagavond op de Citadel van Namen voor de eerste tijden.

BRC
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X