Vorig jaar pakte Vincent Verschueren zijn eerste overwinning van het seizoen in de Rally van Wallonië en dat wil de Godrive-piloot ook dit weekend doen in de 36ste editie van de Waalse klassieker. De vroegere motorracer voelt zich als een vis in het water op de supersnelle, natuurlijke klassementsproeven rond Namen. Samen met Stéphane Prévot wil hij meestrijden voor de overwinning.

Het belangrijkste nieuws vanuit het Godrive-kamp is de beslissing die genomen werd inzake de banden. “We hebben in overleg met het team beslist om terug over te stappen naar Michelin. We hebben alles goed geanalyseerd en we zijn ervan overtuigd dat we in de Belgische rally’s een betere kans maken met de banden van de Franse fabrikant. Maar, het zal ook deze keer niet makkelijk zijn om de VW Polo’s te bekampen. Kris Princen is er niet bij, maar Cédric Cherain wel. Al verwacht ik een beresterke Adrian Fernémont in eigen streek met zijn Skoda.”

VAS
Stannic

De klassementsproeven zijn erg snel in Namen, maar tegelijkertijd waren de verschillen vorig jaar erg klein. Vincent won na drie wedstrijddagen met amper 8″7 voorsprong op Cherain en 17″ op Fernémont. De top 5 werd volledig ingenomen door Skoda Fabia’s R5.

“Vorig jaar kon ik enkel op de langste proef een klein verschil maken. Dit jaar wordt wisselvallig weer aangekondigd. Dat zal het wellicht iets makkelijker maken om het verschil te maken, maar het risico op foutjes is ook groter op een nat parcours. We zien wel. In elk geval ga ik donderdag de Shakedown rijden om te wennen aan het wisselvallige weer. Ik heb dit jaar trouwens nog niet veel in de regen gereden, in tegenstelling tot mijn collega’s die in Spa gereden hebben.”

De Rally van Wallonië start vrijdagavond met twee passages op de Citadel in Namen. “Men zou vrijdagavond beter een bijkomende proef plannen tussen de twee doortochten op de Citadel, om de vrijdagavond wat boeiender te maken voor de rijders. Het zijn in elk geval drie lange wedstrijddagen in Namen. We gaan er alles aan doen om mee te zijn met de koplopers.”

Kortom, Vincent Verschueren en Stéphane Prévot zijn bijzonder gemotiveerd om goed te scoren in deze 36ste editie van de Rally van Wallonië. Afspraak vrijdagavond op de Citadel van Namen voor de eerste tijden.

Stannic
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X