Wie het Belgisch Junior kampioenschap volgt, heeft het ongetwijfeld gemerkt. De strijd in de TAC rally ongemeen hard was. De leider in de tussenstand van het kampioenschap ging zwaar van de baan toen hij aan virtueel aan de leiding reed. Gilles Pyck nam het commando over maar ook de snelle poperingenaar liet zich verrassen op de verraderlijke proeven rondom Tielt. Zo ging de overwinning in extremis nog naar Joachim Wagemans. West-Vlaming Glenn Snaet, genavigeerd door nonkel Eddy, werd verrassend tweede.

Glenn, met welke verwachtingen startten jullie in Tielt?
Bij aanvang van de wedstrijd waren de verwachting niet al te groot voor ons. Voor ons was het onze eerste keer in Tielt en ik wist dat we parcourskennis zouden missen. Het was in de eerste lus vooral zoeken naar grip want iedereen had me gewaarschuwd voor de wisselende omstandigheden.

VAS
RT1

Er werd ongemeen hard gereden bij de juniors maar jullie hielden het hoofd koel.
Inderdaad. Ik denk wel dat we mogen zeggen dat er op dit moment hard gereden wordt bij de R2’s. Met een referentie als Timo van der Marel weet je altijd waar je aan toe bent. Toch hebben we tijdens de 2de lus geprobeerd om een tandje bij te steken maar we kwamen niet dichter op de koplopers. Het verschil bleef de ganse rally op iets meer dan 1s per km. Ik had gehoopt om iets dichter te kunnen komen maar na een paar foutjes en wat schade aan de wagen besloot ik geen risico’s meer te nemen en de rally uit te rijden op ons tempo.

Je eindigde tweede bij de juniors, had je hier vooraf durven voor tekenen?
Het is wel mede door de fouten van onze concurrenten dat we uiteindelijk op het podium staan. Maar natuurlijk is onze 2de plaats goed voor het kampioenschap. Dat brengt ons dan ook op een tweede plaats in de algemene stand bij de junioren. De bloemen worden altijd uitgedeeld aan de meet…

Hoe voelde het om jou oom, met een aardig rugzakje aan ervaring, naast jou te hebben?
Ik had sinds mijn allereerste rally nog nooit met een andere co gereden en dat was op zich al speciaal. We hadden samen de shakedown gereden om toch wat aan elkaar te wennen, maar eens de rally begon verliep alles vlot. Hij heeft me tijdens de proeven gewezen op enkele details die ik in de toekomst zal proberen te verbeteren. Zeker in de verkenningen kan je altijd leren van iemand met veel meer ervaring.

Was dit een eenmalige samenwerking of gaat Eddy nog de nota’s voor jou lezen?
Voorlopig was dit een eenmalige samenwerking omdat mijn vaste co-piloot Olivier in laatste instantie forfait moest geven wegens familiale redenen. Normaal zal Olivier voor de rest van het seizoen plaatsnemen in het rechterzitje.

Met welke intenties vertrek je volgende week naar de Wallonië?
In de rally van de Wallonië staan we voor het eerst aan de start van een rally die we voor de 2de maal rijden. We willen deze rally dan ook aanvatten met een andere ingesteldheid. Van in het begin mee zijn vooraan en proberen enkele snelste tijden te rijden, dit moeten we toch durven ambiëren.

Stannic_animatie
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X