Wie het Belgisch Junior kampioenschap volgt, heeft het ongetwijfeld gemerkt. De strijd in de TAC rally ongemeen hard was. De leider in de tussenstand van het kampioenschap ging zwaar van de baan toen hij aan virtueel aan de leiding reed. Gilles Pyck nam het commando over maar ook de snelle poperingenaar liet zich verrassen op de verraderlijke proeven rondom Tielt. Zo ging de overwinning in extremis nog naar Joachim Wagemans. West-Vlaming Glenn Snaet, genavigeerd door nonkel Eddy, werd verrassend tweede.

Glenn, met welke verwachtingen startten jullie in Tielt?
Bij aanvang van de wedstrijd waren de verwachting niet al te groot voor ons. Voor ons was het onze eerste keer in Tielt en ik wist dat we parcourskennis zouden missen. Het was in de eerste lus vooral zoeken naar grip want iedereen had me gewaarschuwd voor de wisselende omstandigheden.

Er werd ongemeen hard gereden bij de juniors maar jullie hielden het hoofd koel.
Inderdaad. Ik denk wel dat we mogen zeggen dat er op dit moment hard gereden wordt bij de R2’s. Met een referentie als Timo van der Marel weet je altijd waar je aan toe bent. Toch hebben we tijdens de 2de lus geprobeerd om een tandje bij te steken maar we kwamen niet dichter op de koplopers. Het verschil bleef de ganse rally op iets meer dan 1s per km. Ik had gehoopt om iets dichter te kunnen komen maar na een paar foutjes en wat schade aan de wagen besloot ik geen risico’s meer te nemen en de rally uit te rijden op ons tempo.

RT2
KAMV

Je eindigde tweede bij de juniors, had je hier vooraf durven voor tekenen?
Het is wel mede door de fouten van onze concurrenten dat we uiteindelijk op het podium staan. Maar natuurlijk is onze 2de plaats goed voor het kampioenschap. Dat brengt ons dan ook op een tweede plaats in de algemene stand bij de junioren. De bloemen worden altijd uitgedeeld aan de meet…

Hoe voelde het om jou oom, met een aardig rugzakje aan ervaring, naast jou te hebben?
Ik had sinds mijn allereerste rally nog nooit met een andere co gereden en dat was op zich al speciaal. We hadden samen de shakedown gereden om toch wat aan elkaar te wennen, maar eens de rally begon verliep alles vlot. Hij heeft me tijdens de proeven gewezen op enkele details die ik in de toekomst zal proberen te verbeteren. Zeker in de verkenningen kan je altijd leren van iemand met veel meer ervaring.

Was dit een eenmalige samenwerking of gaat Eddy nog de nota’s voor jou lezen?
Voorlopig was dit een eenmalige samenwerking omdat mijn vaste co-piloot Olivier in laatste instantie forfait moest geven wegens familiale redenen. Normaal zal Olivier voor de rest van het seizoen plaatsnemen in het rechterzitje.

Met welke intenties vertrek je volgende week naar de Wallonië?
In de rally van de Wallonië staan we voor het eerst aan de start van een rally die we voor de 2de maal rijden. We willen deze rally dan ook aanvatten met een andere ingesteldheid. Van in het begin mee zijn vooraan en proberen enkele snelste tijden te rijden, dit moeten we toch durven ambiëren.

RT1
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X