De leidersplaats bij de historics in handen houden. Met deze doelstelling kwam Arthur Kerkhove aan de start van de TAC Rally. Door een slimme wedstrijd te rijden, lukte het team in zijn opdracht.

“Uitrijden was de boodschap,” aldus Arthur. “Om punten te scoren moet je aankomen. We zijn de dag dan ook rustig begonnen en hebben ervoor gezorgd dat de regelmaat erin bleef. Na de eerste lus van vier proeven zagen we dat een podiumplaats halen heel moeilijk ging zijn. Strijden tegen de youngtimers met onze 170pk is onbegonnen werk.”

“Met nog twee proeven te gaan in de laatste ronde stonden we op een vijfde plaats. We besloten om wat extra op het gas te duwen wat ons de scratch opleverde op de laatste KP. Het leverde ons echter geen winst op in het eindklassement waardoor we als vijfde over de eindmeet reden. Met deze vijfde plaats behouden we wel onze leidersplaats in het kampioenschap.”

RT1
RT2

“Deze leidersplaats gaan we verdedigen in de Rallye de Wallonie. Afhankelijk van het verder verloop van het kampioenschap kan het zijn dat we voor enkele wedstrijden een krachtigere wagen gaan huren. Dit met de bedoeling om meer punten te kunnen sprokkelen en volop mee te strijden voor de titel.”

Tot slot wil Arthur Philcars bedanken voor de goede service en ook zijn trouwe sponsors die dit allemaal mogelijk maken.

63ste OVV
RT1
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X