De leidersplaats bij de historics in handen houden. Met deze doelstelling kwam Arthur Kerkhove aan de start van de TAC Rally. Door een slimme wedstrijd te rijden, lukte het team in zijn opdracht.

“Uitrijden was de boodschap,” aldus Arthur. “Om punten te scoren moet je aankomen. We zijn de dag dan ook rustig begonnen en hebben ervoor gezorgd dat de regelmaat erin bleef. Na de eerste lus van vier proeven zagen we dat een podiumplaats halen heel moeilijk ging zijn. Strijden tegen de youngtimers met onze 170pk is onbegonnen werk.”

“Met nog twee proeven te gaan in de laatste ronde stonden we op een vijfde plaats. We besloten om wat extra op het gas te duwen wat ons de scratch opleverde op de laatste KP. Het leverde ons echter geen winst op in het eindklassement waardoor we als vijfde over de eindmeet reden. Met deze vijfde plaats behouden we wel onze leidersplaats in het kampioenschap.”

RT1
BRC

“Deze leidersplaats gaan we verdedigen in de Rallye de Wallonie. Afhankelijk van het verder verloop van het kampioenschap kan het zijn dat we voor enkele wedstrijden een krachtigere wagen gaan huren. Dit met de bedoeling om meer punten te kunnen sprokkelen en volop mee te strijden voor de titel.”

Tot slot wil Arthur Philcars bedanken voor de goede service en ook zijn trouwe sponsors die dit allemaal mogelijk maken.

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X