De leidersplaats bij de historics in handen houden. Met deze doelstelling kwam Arthur Kerkhove aan de start van de TAC Rally. Door een slimme wedstrijd te rijden, lukte het team in zijn opdracht.

“Uitrijden was de boodschap,” aldus Arthur. “Om punten te scoren moet je aankomen. We zijn de dag dan ook rustig begonnen en hebben ervoor gezorgd dat de regelmaat erin bleef. Na de eerste lus van vier proeven zagen we dat een podiumplaats halen heel moeilijk ging zijn. Strijden tegen de youngtimers met onze 170pk is onbegonnen werk.”

“Met nog twee proeven te gaan in de laatste ronde stonden we op een vijfde plaats. We besloten om wat extra op het gas te duwen wat ons de scratch opleverde op de laatste KP. Het leverde ons echter geen winst op in het eindklassement waardoor we als vijfde over de eindmeet reden. Met deze vijfde plaats behouden we wel onze leidersplaats in het kampioenschap.”

Stannic
KAMV

“Deze leidersplaats gaan we verdedigen in de Rallye de Wallonie. Afhankelijk van het verder verloop van het kampioenschap kan het zijn dat we voor enkele wedstrijden een krachtigere wagen gaan huren. Dit met de bedoeling om meer punten te kunnen sprokkelen en volop mee te strijden voor de titel.”

Tot slot wil Arthur Philcars bedanken voor de goede service en ook zijn trouwe sponsors die dit allemaal mogelijk maken.

KAMV
Stannic_animatie
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X