Foto Ivo Wolfs

23 en 24 maart werd in de streek rond Dinant de Rallye des Ardennes gereden. Dit was voor ons de eerste keer in deze streek. Na het vele werk deze winter werd er toch wel uitgekeken naar de eerste rally met de nieuwe versnellingsbak voorzien van een sper. Zaterdag werd al meteen duidelijk er een goede klik tussen copiloot en piloot nodig was in deze rally. Veel blinde bochten en blinde toppen waar de nota’s correct moeten zijn of je verkent het decor.

Vermits het decor verkennen niet op onze planning stond, hebben wij zaterdag rustig de tijd genomen om goede nota’s te maken. Na 3 passages op iedere proef hadden wij een goed gevoel met onze nota’s.

Zondagochtend werd er om 09u31 gestart op het podium. Tijdens de verbinding werd al meteen duidelijk wij de eerste KP konden vergeten. Een andere deelnemer was hard van de weg gegaan en de KP werd geannuleerd. Op naar de 2de KP van de dag. De resterende proeven van de eerste boucle konden wij zonder problemen afwerken. Hierna was het tijd voor de service en een verplichte passage via het podium. Tijdens de rit naar het podium werd het ook duidelijk dat onze tegenstanders blijkbaar beter bekend waren met de streek dan wijzelf. Op 1 of andere mysterieuze manier stonden deze voor ons in het wagenpark terwijl deze nog op de service stonden toen wij vertrokken….. straf.

BRC
VAS

Tijd voor de 2de boucle, de eerste KP werd wederom geannuleerd. Dit bleek toch een serieuze klepper te zijn voor vele teams. De 2de en 3de KP konden zonder problemen worden afgewerkt. Tijd voor KP4. Hier gingen wij van start op een grote N weg langs een kleine rivier. De eerste paar km bestond uit talloze bochten en bruggen die het verloop van de rivier volgde. Een paar km na de start stond er plots een copiloot naast een gevaren driehoek. Hij deed geen teken, maar toch vertraagde wij om geen verrassing tegen te komen na de blinde bochten. Iets verder stond zijn Skoda aan de kant, er leek niks mis dus gingen wij terug op het gas. Enkele honderden meters verder kregen wij plots een andere concurrent voor ons. Zonder meer gingen wij deze net voor een haarspeld voorbij. Tot onze verbazing reed er plots terug een deelnemer voor ons, ook deze gingen wij voorbij. Eén bocht later weer een wagen voor ons, plots viel ons op dat de piloten hierop geen helm aan hadden. Hierbij zijn wij onmiddellijk van het gas gegaan en hebben in trein formatie de KP verder afgewerkt. Aan het einde van de proef kregen wij te horen dat de Skoda piloten iedere wagen voor ons hadden doen stoppen. Hun wagen zou in brand gestaan hebben en zij hadden brandblussers nodig. Echter bleek er niks aan de hand. Na dit raar voorval was het weer tijd voor service en de passage over het podium.

Derde keer goede keer voor KP1? Toch niet, ook voor de laatste boucle werd net voor wij konden starten de KP geannuleerd. Doordat de avond viel werd de zichtbaarheid minder. De 2de KP hadden wij redelijk wat last van een laagstaande zon. Op KP3 werd het behoorlijk donker gedurende KP. Op KP 4 was het balkdonker. Hier hadden wij het beiden moeilijk, zowel Bart om te lezen als ikzelf om de juiste rempunten en apexen te vinden op de grote kronkelweg langs de rivier. De laatste 3 kp’s kan je ook terug vinden op Youtube of via onze facebook pagina.

Kortom, Rallye des Ardennes is eentje die wij zullen onthouden. Een snel moeilijk parcours met overal wel valstrikken. Beiden hebben wij op dit parcours weer veel bijgeleerd. Ons nieuw notasysteem dat we via Isidoor aangeleerd hebben, begint zijn vruchten af te werpen. Wij geraken er beide beter wijs uit en krijgen hierdoor meer vertrouwen. Uiteindelijk waren wij 15de algemeen in Div 1.2.3 en 5de in onze klasse.

Nu terug de Saxo nakijken en uitkijken wat de volgende rally zal zijn.

Stannic_animatie
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X