Een omvergereden elektriciteitspaal en het stormweer maakte het de organisatoren van de Rallysprint van Moorslede niet makkelijk. Het verloop van de rally was hierdoor verre van ideaal. Ondanks dit alles blikt Nick Deroo tevreden terug op zijn eerste wedstrijdkilometers als rallypiloot.

“Ons debuut in de Rallysprint van Moorslede is geslaagd,” laat Nick weten. “Tijdens de eerste ronde was nog wat wennen aan de wagen, maar het was zeker niet slecht. In de volgende ronde waren we 6 seconden sneller… maar deze ronde werd uiteindelijk geannuleerd.”

Omdat het opruimen van de geknakte elektriciteitspaal enige tijd zou duren, moest de organisatie op zoek naar een alternatief. Ronde twee werd geannuleerd en er werd een ingekort parkoers uitgestippeld. Inmiddels was het stormachtig hard beginnen waaien. De rukwinden dreigden een dak van een schuur op de weg te gooien waardoor het parkoers nogmaals ingekort moest worden.

RT1
RallyTime animated

“Ronde drie begon met enige vertraging en een hagelbui er bovenop. Na deze ronde hadden we een minder goed gevoel over onze prestatie. Maar dat werd terug goedgemaakt tijdens de laatste ronde. Alles verliep goed, we waren heel goed op weg. Aan het onverhard kregen we problemen met de versnelling. Hierdoor moesten we de laatste kilometers in 3de versnelling afwerken. Desondanks de problemen konden we toch nog een mooi resultaat neerzetten. 10de plaats in de druk bezette klasse 2C en 70ste algemeen.”

“Bij deze wil ik Pascal bedanken voor de nota’s en zijn ervaring. Caine Minne en zijn team van Mica autosport voor de service. Mijn familie, supporters en fotografen die in de slechte weersomstandigheden toch klaar stonden om ons toe te juichen. En nu op naar de Rally van de Monteberg,” besluit Nick.

Stannic
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X