Een omvergereden elektriciteitspaal en het stormweer maakte het de organisatoren van de Rallysprint van Moorslede niet makkelijk. Het verloop van de rally was hierdoor verre van ideaal. Ondanks dit alles blikt Nick Deroo tevreden terug op zijn eerste wedstrijdkilometers als rallypiloot.

“Ons debuut in de Rallysprint van Moorslede is geslaagd,” laat Nick weten. “Tijdens de eerste ronde was nog wat wennen aan de wagen, maar het was zeker niet slecht. In de volgende ronde waren we 6 seconden sneller… maar deze ronde werd uiteindelijk geannuleerd.”

RT1
BRC

Omdat het opruimen van de geknakte elektriciteitspaal enige tijd zou duren, moest de organisatie op zoek naar een alternatief. Ronde twee werd geannuleerd en er werd een ingekort parkoers uitgestippeld. Inmiddels was het stormachtig hard beginnen waaien. De rukwinden dreigden een dak van een schuur op de weg te gooien waardoor het parkoers nogmaals ingekort moest worden.

“Ronde drie begon met enige vertraging en een hagelbui er bovenop. Na deze ronde hadden we een minder goed gevoel over onze prestatie. Maar dat werd terug goedgemaakt tijdens de laatste ronde. Alles verliep goed, we waren heel goed op weg. Aan het onverhard kregen we problemen met de versnelling. Hierdoor moesten we de laatste kilometers in 3de versnelling afwerken. Desondanks de problemen konden we toch nog een mooi resultaat neerzetten. 10de plaats in de druk bezette klasse 2C en 70ste algemeen.”

“Bij deze wil ik Pascal bedanken voor de nota’s en zijn ervaring. Caine Minne en zijn team van Mica autosport voor de service. Mijn familie, supporters en fotografen die in de slechte weersomstandigheden toch klaar stonden om ons toe te juichen. En nu op naar de Rally van de Monteberg,” besluit Nick.

63ste OVV
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X