Patrick Snijers en Davy Thierie zijn met hun MAES VW Polo R5 dit weekend als vierde geëindigd in de Spa Herock rally, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship. Na de uppercut van Haspengouw heeft het duo zich uitstekend herpakt.

De grote hoeveelheid regen die eerder deze week met bakken uit de lucht viel zorgde ervoor dat de klassementsritten van de Spa Herock rally er bijzonder zwaar bij lagen. Wie dacht dat het weekend droger zou worden was eraan voor de moeite. Het noopte de deelnemers tot enige voorzichtigheid. “De eerste wedstrijddag stond volledig in het teken om de wagen te leren kennen. Het parcours en de omstandigheden waren helemaal anders dan dewelke wij hadden tijdens de testen in aanloop van de rally van Haspengouw en de rally zelf. We verloren veel tijd. Het ging niet zo slecht maar goed is anders” aldus Patrick Snijers.

“Gisteren voelde het heel onwennig aan toen we instapten” vult Davy Thierie aan. “Maar eens onderweg ging het beter en beter. De omstandigheden waren moeilijk, zwaar, onvoorspelbaar. Ik weet niet echt in welke volgorde ik die woorden moet rangschikken. Maar op het einde van de dag hadden we ons doel bereikt: betere tijden rijden en vertrouwd worden met de wagen.”

RT1
BRC

In aanloop van de eerste klassementsritten op zondag zette BMA de wagen iets zachter. “Het gevolg was dat ik deze ochtend meteen mee was. De aanpassingen loonden. Ik voelde me comfortabeler. Dat kon je afleiden uit de tijden. Heel even dacht ik eraan om De Mevius te gaan halen maar een halve minuut goedmaken was iets te veel van het goede. Deze namiddag ging het uitstekend met een snelste tijd als gevolg. En dat op een moment dat Cherain en Fernémont aan het strijden waren voor de zege. Toen ik terug in de assistentiezone kwam was er heel wat te doen om die snelle tijd. Eerlijk gezegd had ik zelf ook niet verwacht dat ons dit in onze eerste rally zou lukken. De Haspengouw tel ik niet mee omdat we daar niet veel gereden hebben. Uiteindelijk eindigen we als vierde. Een derde plaats had beter geweest maar met de vierde plaats kan ik ook leven. Ik ben heel tevreden met onze prestatie maar ik besef tegelijk dat we nog veel werk voor de boeg hebben. Desalniettemin geeft dit vertrouwen naar de toekomst.”

“Gisteren waren het zware omstandigheden. Vandaag was het zo mogelijk nog erger” zegt Davy Thierie. “We hebben dit weekend in moeilijke omstandigheden een stapje in ons leerproces gezet. Vandaag was één lange testsessie waarbij we met de afstelling hebben kunnen spelen. Vooral het feit dat we in de buurt konden blijven van de rijders die streden voor de zege geeft de burger moed. De eerste scratch, uitgerekend op Saint Patrick’s day, is de spreekwoordelijke kers op de taart.”

KAMV
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X