10 besttijden op 12 KP’s … het zijn cijfers waarmee je kan thuis komen. Cédric Cherain, in Spa aan de start met de SXM Skoda Fabia R5, sluit de eerste wedstrijddag dan ook af als leider. Maar ondanks de 10 besttijden is de bonus op nummer twee beperkt. Adrian Fernémont volgt immers op een kleine twintig seconden.

Tijdens de eerste KP’s leek er een duel Cherain – Princen in de maak. Cherain nam de beste start maar Princen vocht terug. Na zes proeven bedroeg de kloof slechts anderhalve seconde. Op proef zeven ging het echter mis voor Kris. Hij brak de ophanging van zijn VW Polo en moest noodgedwongen de handdoek gooien.

Op drie, reeds op 1 minuut 25, vinden we Ghislain de Mevius. Patrick Snijers en PJM Cracco vervolledigen de top vijf.

63ste OVV
VAS

Zondag volgen er nog twaalf proeven. Twaalf proeven waarin hoogstwaarschijnlijk Cherain en Fernémont gaan uitmaken wie deze editie van de Spa Rally gaat winnen. We schrijven hoogstwaarschijnlijk want de proeven liggen er verraderlijk bij. Getuige hiervan het grote aantal opgevers, bijna 40% van het deelnemersveld, tijdens de eerste wedstrijddag.

Stannic
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X