10 besttijden op 12 KP’s … het zijn cijfers waarmee je kan thuis komen. Cédric Cherain, in Spa aan de start met de SXM Skoda Fabia R5, sluit de eerste wedstrijddag dan ook af als leider. Maar ondanks de 10 besttijden is de bonus op nummer twee beperkt. Adrian Fernémont volgt immers op een kleine twintig seconden.

Tijdens de eerste KP’s leek er een duel Cherain – Princen in de maak. Cherain nam de beste start maar Princen vocht terug. Na zes proeven bedroeg de kloof slechts anderhalve seconde. Op proef zeven ging het echter mis voor Kris. Hij brak de ophanging van zijn VW Polo en moest noodgedwongen de handdoek gooien.

Op drie, reeds op 1 minuut 25, vinden we Ghislain de Mevius. Patrick Snijers en PJM Cracco vervolledigen de top vijf.

RT2
VAS

Zondag volgen er nog twaalf proeven. Twaalf proeven waarin hoogstwaarschijnlijk Cherain en Fernémont gaan uitmaken wie deze editie van de Spa Rally gaat winnen. We schrijven hoogstwaarschijnlijk want de proeven liggen er verraderlijk bij. Getuige hiervan het grote aantal opgevers, bijna 40% van het deelnemersveld, tijdens de eerste wedstrijddag.

KAMV
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X