20% van de deelnemers aan de Rallysprint van Moorslede heeft een link met de gemeente. Janot Vangeenberghe, een van de drijvende krachten achter RallyTime.be, is een van hen. Als inwoner van Moorslede staat hij dit weekend voor de tweede maal aan de start van zijn thuisrally. Net als vorig jaar zal hij de nota’s verzorgen voor Bert Coene.

Vorig jaar stond je voor het eerst aan de start. Je maakte je debuut in de rallysport in Moorslede. Nu sta je hier opnieuw aan de start. Is het nu anders dan vorig jaar?

“Vorig jaar was inderdaad mijn debuut in onze thuisrally. Voor mijn eerste deelname was er toch wel heel wat gezonde stress. Sinds mijn twaalfde ben ik gebeten door de rallysport en ik wist in grote lijnen hoe alles in elkaar zat… in theorie dan wel. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten voor mijn eerste deelname. Je denkt aan veel en ergens vanbinnen ben je toch bang om fouten te maken. Ik heb toen alles gewoon op me laten afkomen en heb toen een super weekend beleefd binnen een gemotiveerd en gedreven team. Wat dit jaar betreft weet je wat er op je gaat afkomen maar dat neemt niet weg dat ik daarom minder uitkijk naar deze deelname. De motivatie is er en ik hoop om het dit jaar nog beter te doen.”

VAS
RallyTime animated

Voor de tweede maal start je met Bert Coene.

“Onze eerste samenwerking is eigenlijk eerder toevallig tot stand gekomen. Mijn bedoeling was om voor de editie 2018 eenmalig zelf het stuur in handen te nemen. Daarvoor ging ik bij Bert aankloppen om wat informatie in te winnen. Bert ken ik al van in onze jeugdjaren. Op mijn vraag naar informatie kreeg ik de bal terug gespeeld. Hij vroeg me of ik zin had om met hem mee te rijden. Natuurlijk moest ik niet lang nadenken, een goeie piloot met een snelle wagen, die kans krijg je immers niet elke dag voorgeschoteld. Toen Bert me eind vorig jaar opnieuw het voorstel deed… de rest kan je wel al raden.”

Wat zijn jullie verwachtingen rekening houdend met de tegenstand?

“Wat onze verwachtingen zijn, winnen natuurlijk… maar op dat vlak moeten we realistisch blijven. Gunther Monnens is de uitgesproken favoriet en beschikt over een auto van de nieuwe generatie. Ook Steve Bécaert is iemand waar we rekening mee moeten houden alsook Paul Lietaer die vorig jaar in de finale nipt onze derde plaats afsnoepte. Maar het wordt ook uitkijken wat de weergoden in petto hebben. We zien wel… een podiumplaats lijkt toch wel haalbaar te zijn.”

Nat of droog? Wat hebben jullie het liefst?

“Dit hangt beetje af van de tegenstand ook. Vorig jaar in de eerste ronde plaatsten we de snelste tijd op de tabellen in bizarre omstandigheden (iedereen zal zich nog wel de fameuze megasplash herinneren) tegenover de Porsches van Andy Lefevere en Gunther Monnens. Maar zodra het wegdek begon op te drogen werden we op achtervolgen aangewezen. Het liefst rijden we echter toch in droge omstandigheden maar ik vrees dat het niet voor deze editie gaat zijn…”

Er wordt gestart van traag naar snel. Een leuk idee of heb je toch liever dat de snelste wagens eerst mogen starten?

“Het idee van traag naar snel vind ik wel iets hebben voor een rallysprint. Zo krijgen de kleinere teams of debutanten de kans om zich te tonen aan het publiek want in een gewone rally wordt andersom gereden waardoor er meestal nog weinig publiek op de proef aanwezig is. Soms hoor je wel eens klagen als er bij de voorafgaande teams bv een sortie of dergelijke is. Maar goed, die teams hebben hetzelfde voor als er van snel naar traag gestart wordt.”

Ongetwijfeld zijn er mensen die je wil bedanken…

“In de eerste plaats wil ik Bert bedanken voor de kans en het vertrouwen. Dank ook aan Petra die haar zitje voor me wil afstaan, alsook aan de servicecrew die bestaat uit een groep gedreven en gemotiveerde vrienden. Verder wil ik nog mijn sponsors bedanken, Carrosserie Hoirelbeke uit Staden en GPC-carconsult, die dit mede mogelijk gemaakt hebben.”

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X