De start van het VAS kampioenschap komt nu wel heel dichtbij. Zoals de traditie het wil, mag de Rallysprint van Moorslede het kampioenschap openen. Veel teams vinden een Rallysprint ideaal om de wagen te testen en te verbeteren voor de rest van het kampioenschap. Het is ook ideaal voor debutanten. Een van deze debutanten is Cedric Maddens die ons graag zijn verhaal doet.

“Vroeger als jong gastje ging ik wel eens met mijn vader naar de rally kijken. In 2012 heb ik dan de kans gekregen om, via een kennis, deel te nemen als copiloot in de Rally van Staden,” aldus Cederic. “Toen is de kriebel voor de rallysport is eigenlijk ontstaan en zo zijn de plannen gegroeid om verdere stappen te ondernemen. Zo hebben we begin 2018 een klein business plan opgesteld en bekeken wat de kosten waren en wat nodig hadden. Vorig jaar in september hebben we een eetfestijn georganiseerd. Dankzij een mooie opkomst gaf dat ons budget een duwtje in de rug.”

RT1
RallyTime animated

“Voor de juiste nota’s doe ik een beroep op mijn rallypartner Jonas Verhulst. Jonas heb ik een kleine 2 jaar geleden leren kennen. We zijn verre geburen die in dezelfde wijk wonen. Op de instuif van zijn nieuw huis zijn we beginnen praten en zo ontstond het idee om eventueel zelf eens rally te rijden.
Jonas is ook copiloot bij zijn vader waar ze samen rijden bij Slowly Sideways met een Porsche. De droom van Jonas was om ooit ook eens zelf achter het stuur plaats te nemen.”

“Tijdens de Rallysprint van Moorslede gaan we elk 2 kp’s afwisselend rijden. Daarna zien we wel wat latere rally’s betreft. Laat ons eerst zien hoe het in Moorslede gaat. Voor de wagen hebben we gekozen voor de Citroen Saxo, die uitkomt in de klasse 2c,uit de ateliers van Phillcars. We hebben het volste vertrouwen in Phillipe en zijn team dat bestaat uit zeer aangename en vriendelijke mensen.”

“Later dit jaar staat normaal de Rally van Staden op het programma. Natuurlijk moet Moorslede daarvoor goed verlopen. Indien we schade rijden, zal het uitkijken worden naar een kleinere rally. Het kan dan wel eens de TBR Rallysprint worden.”

“Onze ambitie is om vooral ervaring op te doen zodat we vertrouwen hebben in een volgende rally. Zoals Stephen Vankemmel ons vertelde: ‘gewoon tempo rijden en niet kijken naar de tijden’. Graag willen we ook nadrukkelijk Stephen Vankemmel (SMS Team & GSI) en Marc Vandemoortele bedanken voor de hulp, tips en info bij alle voorbereidingen. Verder nog een gemeend woord van dank aan al onze sponsors Simplify, Archi-Co, 2 Rebuild, Poperingse Verzekeringen & Battery Street, Ypres Auto, Vita Verde, R Fashion, Optiek Moorslede, VG Cleaning, BNP Parisbas Fortis. Zonder hen en de steun van onze vriendengroep konden we onze droom niet verwezenlijken,” besluit Cederic.

Stannic
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X