De start van het VAS kampioenschap komt nu wel heel dichtbij. Zoals de traditie het wil, mag de Rallysprint van Moorslede het kampioenschap openen. Veel teams vinden een Rallysprint ideaal om de wagen te testen en te verbeteren voor de rest van het kampioenschap. Het is ook ideaal voor debutanten. Een van deze debutanten is Cedric Maddens die ons graag zijn verhaal doet.

“Vroeger als jong gastje ging ik wel eens met mijn vader naar de rally kijken. In 2012 heb ik dan de kans gekregen om, via een kennis, deel te nemen als copiloot in de Rally van Staden,” aldus Cederic. “Toen is de kriebel voor de rallysport is eigenlijk ontstaan en zo zijn de plannen gegroeid om verdere stappen te ondernemen. Zo hebben we begin 2018 een klein business plan opgesteld en bekeken wat de kosten waren en wat nodig hadden. Vorig jaar in september hebben we een eetfestijn georganiseerd. Dankzij een mooie opkomst gaf dat ons budget een duwtje in de rug.”

“Voor de juiste nota’s doe ik een beroep op mijn rallypartner Jonas Verhulst. Jonas heb ik een kleine 2 jaar geleden leren kennen. We zijn verre geburen die in dezelfde wijk wonen. Op de instuif van zijn nieuw huis zijn we beginnen praten en zo ontstond het idee om eventueel zelf eens rally te rijden.
Jonas is ook copiloot bij zijn vader waar ze samen rijden bij Slowly Sideways met een Porsche. De droom van Jonas was om ooit ook eens zelf achter het stuur plaats te nemen.”

KAMV
RallyTime animated

“Tijdens de Rallysprint van Moorslede gaan we elk 2 kp’s afwisselend rijden. Daarna zien we wel wat latere rally’s betreft. Laat ons eerst zien hoe het in Moorslede gaat. Voor de wagen hebben we gekozen voor de Citroen Saxo, die uitkomt in de klasse 2c,uit de ateliers van Phillcars. We hebben het volste vertrouwen in Phillipe en zijn team dat bestaat uit zeer aangename en vriendelijke mensen.”

“Later dit jaar staat normaal de Rally van Staden op het programma. Natuurlijk moet Moorslede daarvoor goed verlopen. Indien we schade rijden, zal het uitkijken worden naar een kleinere rally. Het kan dan wel eens de TBR Rallysprint worden.”

“Onze ambitie is om vooral ervaring op te doen zodat we vertrouwen hebben in een volgende rally. Zoals Stephen Vankemmel ons vertelde: ‘gewoon tempo rijden en niet kijken naar de tijden’. Graag willen we ook nadrukkelijk Stephen Vankemmel (SMS Team & GSI) en Marc Vandemoortele bedanken voor de hulp, tips en info bij alle voorbereidingen. Verder nog een gemeend woord van dank aan al onze sponsors Simplify, Archi-Co, 2 Rebuild, Poperingse Verzekeringen & Battery Street, Ypres Auto, Vita Verde, R Fashion, Optiek Moorslede, VG Cleaning, BNP Parisbas Fortis. Zonder hen en de steun van onze vriendengroep konden we onze droom niet verwezenlijken,” besluit Cederic.

VAS
RT1
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X