Patrick Snijers en Davy Thierie (VW Polo R5) hebben het einde van de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, niet gehaald. Snijers ging in de geel-zwarte MAES Containers VW Polo R5 vroeg in de tweede klassementsrit van de dag van de baan en moest opgeven.

Patrick Snijers en Davy Thierie kwamen goed voorbereid aan de start. De dubbele testdag eerder deze week zorgde voor het nodige vertrouwen. In de openingsrit van de dag reed Snijers de 9e tijd.

Stannic
RallyTime animated

Bij aanvang van de tweede rit ging het mis. “In de eerste rit van de dag waren we iets te voorzichtig en gingen we net dat tikkeltje te vroeg in de remmen” zegt Patrick Snijers. “In de daaropvolgende rit zouden we een tikkeltje later in de ankers gaan. Feit is dat ik gewoon té laat in de remmen ging. De wagen schoof rechtdoor tegen een verhoogde berm. Als zoiets gebeurt op een veld verlies je een handvol seconden en rij je verder. Door het contact met die berm was dat helaas niet mogelijk. Door de impact plooide het wiel en was het einde wedstrijd. Ik ben zeer ontgoocheld. Ik had hier samen met mijn co-rijder Davy Thierie en mijn sponsor Yves Maes van MAES Containers zo naar uitgekeken. En dan gebeurt zoiets. Een jeugdzonde. De ontgoocheling is groot. Vooral omdat we behalve een goed resultaat ook heel wat ervaring laten liggen. Hadden we hier kunnen uitrijden dan hadden we een goede basis voor de rest van het seizoen. Nu moeten we in de volgende rally quasi opnieuw vanaf nul beginnen. Dit is een opdoffer maar het is niet anders. Vallen, opstaan en verder gaan.”

RT1
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X