Patrick Snijers en Davy Thierie (VW Polo R5) hebben het einde van de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, niet gehaald. Snijers ging in de geel-zwarte MAES Containers VW Polo R5 vroeg in de tweede klassementsrit van de dag van de baan en moest opgeven.

Patrick Snijers en Davy Thierie kwamen goed voorbereid aan de start. De dubbele testdag eerder deze week zorgde voor het nodige vertrouwen. In de openingsrit van de dag reed Snijers de 9e tijd.

Bij aanvang van de tweede rit ging het mis. “In de eerste rit van de dag waren we iets te voorzichtig en gingen we net dat tikkeltje te vroeg in de remmen” zegt Patrick Snijers. “In de daaropvolgende rit zouden we een tikkeltje later in de ankers gaan. Feit is dat ik gewoon té laat in de remmen ging. De wagen schoof rechtdoor tegen een verhoogde berm. Als zoiets gebeurt op een veld verlies je een handvol seconden en rij je verder. Door het contact met die berm was dat helaas niet mogelijk. Door de impact plooide het wiel en was het einde wedstrijd. Ik ben zeer ontgoocheld. Ik had hier samen met mijn co-rijder Davy Thierie en mijn sponsor Yves Maes van MAES Containers zo naar uitgekeken. En dan gebeurt zoiets. Een jeugdzonde. De ontgoocheling is groot. Vooral omdat we behalve een goed resultaat ook heel wat ervaring laten liggen. Hadden we hier kunnen uitrijden dan hadden we een goede basis voor de rest van het seizoen. Nu moeten we in de volgende rally quasi opnieuw vanaf nul beginnen. Dit is een opdoffer maar het is niet anders. Vallen, opstaan en verder gaan.”

RT2
KAMV

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X