De openingswedstrijd van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship leverde geen verrassingen op. In het zonnige Landen stond er geen maat op titelverdediger Grégoire Munster, die met steun van Opel België zijn titel in het Pirelli Junior BRC zal verdedigen. Op het podium werd de kampioen geflankeerd door twee Peugeot-rijders, Thibaud Mazuin en Glenn Snaet.

Met drie snelste tijden opende Grégoire Munster zoals verwacht het snelste. Enkel Glenn Snaet kon hem in de openingsronde een snelste tijd ontfutselen omdat Munster op het onverhard van Neerlanden werd opgehouden door de BMW van Steve Vanbellingen. In de eerste lus van deze Rally van Haspengouw werd de grootste rivaal van Grégoire Munster al uitgeschakeld. Op de jump van de klassementsproef in Heers ging Tobias Brüls immers enkele malen over de kop met zijn Peugeot 208 R2.

63ste OVV
Stannic_animatie

Grégoire Munster reed onbedreigd naar de overwinning met zijn Opel Adam R2. “We zullen dit seizoen het volledige Pirelli Junior BRC rijden met uitzondering van Ieper, want dan zijn we in Polen in het Europees Junior-kampioenschap, FIA ERC3, actief voor Opel Motorsport. Ik moest me vandaag wel een beetje aanpassen aan de R2, na onze ervaring met de R5 in Monte-Carlo. De wagen is wat minder stabiel en ik moest meer zoeken naar tractie, maar anderzijds kan je met een R2 nog later remmen omdat de snelheid minder hoog ligt. Gelukkig duurde de aanpassingsperiode niet te lang,” lachte Grégoire, die 10 bonuspunten scoorde.

Een snelste tijd ging naar Glenn Snaet, die op weg leek naar de tweede plaats, ondanks een verkeerde bandenkeuze in de openingsronde. “We hadden een te zachte compound gekozen, wat ons wel wat tijd kostte. Ik ben wel blij dat ik een bonuspunt kon pakken. Ik ben onder de indruk van de tijden van Grégoire. Hij rijdt echt bijzonder sterk. We waren op weg naar de 2de plaats, maar op de voorlaatste proef zat ik even vast in een haarspeld. Omdat er veel grip was, kreeg ik de wagen niet op de handrem gezet en moest ik mijn bocht wat breder maken. Alleen zaten we daardoor even vast. Toch verliezen we de tweede plaats vooral omdat we tijd verloren achter Valentin Vertommen op de rondkoers in Heers. Onze collega had de rode vlag gekregen na de sortie van Brüls. Hij vertraagde en hield ons op, maar wij kregen nadien geen normtijd…,” vertelde Glenn Snaet, die derde werd.

De tweede plaats ging niet naar Valentin Vertommen, die nochtans sterk van start ging met een tweede tijd op de openingsproef, maar naar Thibaud Mazuin, die steeds beter zijn draai vond in zijn nieuwe Peugeot 208 R2. “We hadden vooraf niet kunnen testen met de Peugeot. Ik ben dan ook heel tevreden met deze onverhoopte tweede plaats,” vertelde Thibaud Mazuin.

Stand na 1/9: 1. G. Munster 20 punten; 2. Th. Mazuin 8; 3. G. Snaet 7.

Stannic_animatie
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X