Patrick Snijers en Davy Thierie nemen met een VW Polo R5 van BMA Autosport deel aan het BK Rally. Snijers – Thierie wonnen vorig seizoen met de Porsche 997 GT3 de Belgische titel in de GT klasse. Met de steun van hun partner MAES Containers wil Snijers dit seizoen strijden voor de overwinning. Snijers rijdt het BK rally 2019 en begint het seizoen in de rally van Haspengouw.

De jaren hebben geen vat op Patrick Snijers die in een ver verleden 7 keer kampioen van België werd en 1 Europese titel won. Vorig seizoen introduceerde Patrick Snijers met MAES Containers een nieuwe partner in de rallysport. Na het behalen van de GT titel ruilde Snijers zijn vertrouwde Porsche in voor een Skoda R5 waarmee hij tweede eindigde in de rally van Kortrijk. “Het is daar dat het competitiebeest in mij opnieuw de bovenhand kreeg” zegt Patrick Snijers. “Ik heb het al duizend keer gezegd: ik ben een winnaar en ik haat verliezen. Dat heeft alles met ambitie te maken. Volgende week zaterdag starten we in de rally van Haspengouw met een VW Polo R5. Het is de meest recente wagen van de nieuwe generatie. De Porsche is en blijft een fantastische wagen maar ik kan niet meedoen voor de zege. Met de VW Polo kan dat wél, al ga ik nu niet zeggen dat ik alles op een hoopje ga rijden. Neen, dat zeker niet. Ik ben mij wel degelijk bewust dat de concurrentie groot zal zijn. Maar dat is ook leuk en tegelijk een trigger. Mijn laatste algemene zege dateert van de East Belgian Rally in 2013. Ik zou dit jaar graag opnieuw een wedstrijd winnen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gemotiveerde co-rijder Davy Thierie en zeker voor mijn trouwe partner MAES Containers die mij voluit steunt en mij de kans geeft om opnieuw op het hoogste niveau mee te doen.”

Davy Thierie neemt ook dit seizoen opnieuw plaats naast Patrick Snijers. “Ik heb enkele jaren in Nederland samengewerkt met Bernhard Ten Brinke. In België heb ik nog nooit een volledig kampioenschap gereden. Ik kijk enorm uit naar de start van dit seizoen. Als kind was ik fan van Patrick Snijers. Nu kan en mag ik naast hem zitten in een competitieve topwagen. Ik droom ervan om ooit de titel te pakken al ben ik realist genoeg om te beseffen dat we eerst de wagen moeten leren kennen en vervolgens ons voluit in de strijd voor de zege gaan mengen. Een titel is dus niet voor morgen en wellicht ook niet voor overmorgen. Maar dromen mag en in de sport is alles mogelijk.”

RT2
RallyTime animated

KAMV
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X