Het team met roots in Sint-Truiden bestaat uit piloot Ronald Hoebregs en copiloot Dimitri Lammens. Hun avontuur samen begon een 3-tal jaar terug. Ronald was bezig met het opbouwen van een BMW E30 en vroeg aan zijn neef, Dimitri, of hij geen zin had om de rallymicrobe terug op te pakken. We laten Dimi aan het woord.

Ik ging met alle plezier in op het voorstel van Ronald. Als copiloot had ik reeds wat ervaring opgedaan in het rallywereldje. Eind jaren 90 was ik copiloot bij Luc Jonckheere in de Audi Quattro S2.

We hebben nu reeds ons 3de seizoen samen afgewerkt. We rijden met een beperkt budget en rijden echt voor de fun en steeds met de handrem in de aanslag. Ronald zal zeker nooit onnodige risico’s nemen omdat hij weet welk werk hij gestoken heeft in de auto.

RT1
RallyTime animated

Sedert 2017 evolueert de wagen constant. Er werd reeds een nieuwe motor, ex Diels, ingestoken waardoor de wagen nu zeker over genoeg PK’s beschikt, ongeveer 350 PK. Dit bracht echter andere problemen met zich mee zoals de remmen, benzinepomp, … maar ondertussen is dat allemaal reeds aangepast aan de nieuwe motor. Het volgende dat we nu graag zouden aanpakken als het budget het toelaat is de ophanging van de wagen. En in latere fase zouden we dan ook nog graag de wagen voorzien van sequentiële versnellingsbak.

Vorig jaar hebben we maar laat op het seizoen kunnen starten door gezondheidsproblemen van Ronald. We reden slechts 3 wedstrijden. Dit jaar staan er een 5-tal, Hannuit – Kasterlee – Haillot – Waremme en Zuid-Limburg, wedstrijden op onze kalender en dit wordt misschien nog aangevuld met hier en daar een sprintje.

Een leuke anekdote van een wedstrijd is toch wel die van de rally van Waremme. Er was een stortvloed van regen en met een achtertrekker was dit echt roeien met de riemen die we hadden. Zeker niet evident maar het gaf ons wel heel veel vertrouwen voor de rally van Zuid-Limburg daar deze ook meestal in zeer vettige omstandigheden verreden wordt.

Mijn piloot, Ronald, droomt ervan om ooit eens met een R5 te kunnen rijden en ooit eens te kunnen starten in de Condroz. Een mens mag al eens dromen hé.

Graag hadden we nog eens enkele mensen extra bedankt want zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn. Eerst en vooral onze beide vrouwtjes want achter elke piloot en copiloot staat er een sterke vrouw.
Bart Schoenaarts voor de fijne samenwerking. Op iedere rally staan wij samen en delen de serviceplaats.
Ook onze trouwe mekanieker, de Simpson en last but not least onze schare trouwe supporters.

RallyTime animated
BRC
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X