Al sinds 2017 vormen ze samen een team, Pedro Samaey en Laure Poissonnier. En met succes want dankzij blindelings vertrouwen in elkaar, werd het team zowel in 2017 als in 2018 nationaal kampioen RC3 in het criterium. Ook dit seizoen staat het criterium op het programma. Daarnaast pakt het team dit jaar uit met een verrassing. Laure blikt met ons nog even terug op 2018 en licht een tipje van de sluier betreffende de plannen voor 2019.

“Onze laatste wedstrijd in 2018, de Condroz, was er voor ons eentje in mineur,” aldus Laure. “Het was al een zwarte rally voor iedereen door het betreurde ongeval en wij hadden af te rekenen met tegenslag. We stonden de laatste dag goed geklasseerd toen we gedwongen werden tot opgave door een kapotte radiator op het onverhard.”

In 2018 werden jullie voor de tweede maal nationaal kampioen RC3 in het criterium. Staat het criterium ook dit jaar op het programma? Wat willen jullie bereiken in 2019?

KAMV
RallyTime animated

“In 2019 rijden we alle wedstrijden in het nationaal criterium en dit met onze vertrouwde Peugeot. Daarnaast gaan we ook van start in Ieper en de Condroz. Hier zullen we aantreden met een nieuwe wagen. Later meer info hierover.”

“Onze doelstelling is veilig aankomen en een mooie plaats in het klassement zou mooi meegenomen zijn. Elke wedstrijd doen we met veel plezier maar onze favorietjes blijven toch Ieper en de Condroz.”

Heb je er al aan gedacht om zelf het stuur in handen te nemen?
“Meegaan als co-pilote doe ik vanuit mijn hart maar de kans is toch ook zeer groot dat ik ooit eens zelf het stuur in handen neem.”

“Graag had ik ook nog eens enkele mensen extra bedankt want zonder hen was dit alles niet mogelijk. Eerst en vooral onze sponsors Feys-Pattyn, De Zeeparel en In de Rustplaats. Ook alle mensen die steeds achter ons staan en ons steunen in alles. En niet te vergeten onze coach, Erik Vleminckx, voor mijn kansen en lessen alsook voor zijn coaching, steun en toevertrouwen,” besluit Laure.

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X