Al sinds 2017 vormen ze samen een team, Pedro Samaey en Laure Poissonnier. En met succes want dankzij blindelings vertrouwen in elkaar, werd het team zowel in 2017 als in 2018 nationaal kampioen RC3 in het criterium. Ook dit seizoen staat het criterium op het programma. Daarnaast pakt het team dit jaar uit met een verrassing. Laure blikt met ons nog even terug op 2018 en licht een tipje van de sluier betreffende de plannen voor 2019.

“Onze laatste wedstrijd in 2018, de Condroz, was er voor ons eentje in mineur,” aldus Laure. “Het was al een zwarte rally voor iedereen door het betreurde ongeval en wij hadden af te rekenen met tegenslag. We stonden de laatste dag goed geklasseerd toen we gedwongen werden tot opgave door een kapotte radiator op het onverhard.”

RT2
VAS

In 2018 werden jullie voor de tweede maal nationaal kampioen RC3 in het criterium. Staat het criterium ook dit jaar op het programma? Wat willen jullie bereiken in 2019?

“In 2019 rijden we alle wedstrijden in het nationaal criterium en dit met onze vertrouwde Peugeot. Daarnaast gaan we ook van start in Ieper en de Condroz. Hier zullen we aantreden met een nieuwe wagen. Later meer info hierover.”

“Onze doelstelling is veilig aankomen en een mooie plaats in het klassement zou mooi meegenomen zijn. Elke wedstrijd doen we met veel plezier maar onze favorietjes blijven toch Ieper en de Condroz.”

Heb je er al aan gedacht om zelf het stuur in handen te nemen?
“Meegaan als co-pilote doe ik vanuit mijn hart maar de kans is toch ook zeer groot dat ik ooit eens zelf het stuur in handen neem.”

“Graag had ik ook nog eens enkele mensen extra bedankt want zonder hen was dit alles niet mogelijk. Eerst en vooral onze sponsors Feys-Pattyn, De Zeeparel en In de Rustplaats. Ook alle mensen die steeds achter ons staan en ons steunen in alles. En niet te vergeten onze coach, Erik Vleminckx, voor mijn kansen en lessen alsook voor zijn coaching, steun en toevertrouwen,” besluit Laure.

RT1
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X