Voor mijn interesse in de rallysport moet ik al een geruime tijd terugkeren in de tijd. Als kleine jongen ging ik vaak naar verschillende rally’s kijken. In het begin met mijn ouders en later met vrienden. Het was een traditie om met de vrienden maandelijks de baan op te gaan als vurige supporters en daar was altijd veel plezier mee gemoeid. Uiteraard was het net als zovelen een jongensdroom om later zelf in zo’n rallywagen te kunnen plaatsnemen.

Die droom ging dan ook in vervulling toen ik via via kon plaatsnemen in het co-zitje van Koen Beyne in de shortrally van de Monteberg in 2016.

In maart 2017 tijdens de rallysprint van Moorslede leerde ik via een groep vrienden Jeffrey Decock kennen. Het klikte vanaf de eerste minuut met hem en het toeval trof dat hij voor het vervolg van het kampioenschap nog op zoek was naar een copiloot. Ik besprak met hem mijn interesses en kleine ervaring. En ik had geluk, hij wou het risico nemen om met mij het kampioenschap verder af te werken.

RallyTime animated
VAS

Voor mij begon het als een ultieme uitdaging om het plezier, meegaan met een rallywagen, meteen te kunnen koppelen aan het serieuze, een kampioenschap. Het verliep allemaal positief met de ene overwinning na de andere. Dit resulteerde in voor Jeffrey een titel in divisie 2 klasse C en voor mij, een onverhoopte 2de plaats.

In de Hemicuda rally in Koekelare hebben we dan éénmalig de rollen omgekeerd. Ik nam het stuur in handen en Jeffrey bezorgde mij de nota’s. In barre weersomstandigheden finishten we ook hier samen en konden we op een heel mooie manier het jaar samen eindigen!

De microbe van copiloot was dan al compleet maar toen kreeg ik natuurlijk ook deze als piloot te pakken. Voor het seizoen 2018 had ik dan ook een huurovereenkomst met Jeffrey.
Dit seizoen kwam jammer genoeg vroegtijdig ten einde door een jammerlijke crash in de rallysprint van Moorslede. Weg Civic, weg budget en weg seizoen…

Door het harde werk van Jeffrey, hij kreeg in de loop van het seizoen toch de Honda terug rijdensklaar, konden we op het einde van het seizoen terug samen starten. Waarvoor nog altijd mijn oprechte dank aan hem!

De bedoeling was dus dat ik voor volgend seizoen, 2019, mijn eigen wagen zou gaan aankopen om ook nu en dan enkele wedstrijden te kunnen rijden. Hierbij hielp Jeffrey me bij het uitkijken naar een rallywagen tot hij me voorstelde om de Civic aan te kopen.

Hier moest ik niet lang over nadenken want dit is een wagen die tot in de puntjes in orde is gezet door hemzelf. Een zeer betrouwbare wagen die met volle overgave is afgewerkt en hij kent deze bolide dan ook als geen ander. Ik kan dan ook meedelen dat DCRS of Decock RallySport verder de wagen zal verzorgen en in orde zal houden en ook voor de service kan ik op hem rekenen.

Ik zal proberen de wagen vooraf wat te testen en naar mijn hand te zetten. Dit houdt dus ook in dat ik voor mijn eerste wedstrijd terug zal starten waar mijn vorig seizoen gestopt is, de rallysprint in Moorslede en dit om ervaring op te doen met de wagen. Voor de nodige tips and tricks kan ik uiteraard bij Jeffrey terecht.

Naar een co ben ik nog op zoek. Er zijn echter wel al enkele namen die ik op de lijst kan zetten. Nu moet ik nog kijken wie ik het plaatsje zal toevertrouwen. Ervaring is niet vereist maar wel altijd een pluspunt. Anderzijds wil ik vooral het plezier erin houden en zoveel mogelijk bijleren met als doel samen aankomen!!

Voor het verdere verloop van het seizoen zijn we uiteraard nog op zoek naar extra budget. Als alles goed meevalt zou het misschien wel eens kunnen zijn dat we het VAS-kampioenschap gaan rijden. Dit is echter nog onder voorbehoud.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die dit voor mij mogelijk maakt. In het bijzonder Jeffrey Decock, de persoon door wie dit avontuur voor mij is begonnen en die mij voor volgend seizoen zijn trouwe Civic, een echte topwagen, in handen heeft gestoken en mij ook verder zal bijstaan.

wordt vervolgd…

RT2
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X