De Rally van Kortrijk sloot afgelopen weekend het seizoen 2018 af en daar komen de eerste plannen voor 2019 reeds… Moorsledenaar Nick Degryse zal net zoals dit jaar opnieuw naast Gunther Monnens zitten tijdens de Rallysprint van Moorslede.

“Begin dit jaar heb ik in Moorslede Gunther mogen navigeren in de Porsche. En in het afgelopen seizoen ben ik Gunther blijven volgen en steunen waar mogelijk,” aldus Nick Degryse die reeds vroeg begon om een project op poten te zetten voor 2019.

Maar toen Gunther in september zijn Porsche verkocht moest er op zoek gegaan worden naar een andere wagen. “Ik ben nog bezig met de opbouw van een nieuwe Porsche, maar wanneer deze zal klaar zijn en of we er wel mee gaan rijden volgend jaar is helemaal niet zeker,” vertelde de Limburgse piloot.

VAS
RallyTime animated

Uiteindelijk brengen Gunther en Nick de Skoda Fabia R5 van Rallyteam Van Eecke aan de start van de Rallysprint van Moorslede.

“Ik ben net voor de Condroz deze wagen gaan testen en ik was echt stevig onder de indruk. De Porsche heeft uiteraard meer vermogen, maar de wegligging en de remkracht zijn fenomenaal…” aldus Gunther die mits het nodige budget volgend jaar graag meerdere wedstrijden met deze wagen zou rijden.

“Als er nog R5’s aan de start staan zal et moeilijk zijn voor Gunther om mee te doen voor de zege, maar met deze Fabia moet een podiumplaats in mijn thuiswedstrijd zeker haalbaar zijn,” aldus Nick.

“Om met een R5 voluit te gaan heb je de nodige kilometers nodig,” vult Gunther aan. “En bovendien vertelde Nick dat hij bij winst in Moorslede de helm aan de haak hangt, tweede worden zou mooi zijn (lacht). Ik wil nu reeds Nick bedanken voor zijn inspanningen, ik zorg ervoor dat hij en de sponsors niet zullen ontgoocheld worden, zelfs als we daarvoor moeten winnen,” besluit de goedlachse piloot uit Bocholt.

RallyTime animated
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X