Patrick Snijers en Davy Thierie sluiten dit weekend hun rallyseizoen af in Kortrijk. Voor de gelegenheid ruilen ze hun geel-zwarte MAES Porsche GT3 997 in voor een Skoda Fabia R5. Het seizoen op een plezante manier afsluiten is de ambitie.

Begin dit jaar bracht Patrick Snijers met MAES Containers een nieuwe sponsor in de rallysport. De samenwerking werd een succes. Patrick Snijers en Davy Thierie wonnen dit seizoen de GT titel en eindigden als vierde in de algemene eindstand van het BK. Het duo paste voor de Condroz rally en besloot om het seizoen af te sluiten in Kortrijk.

“Met onze tweewiel aangedreven Porsche en met 25 R5 wagens aan de start zou het een moeilijk verhaal geworden zijn in de Condroz” zegt Patrick Snijers. “Na overleg met Yves Maes besloten we om het seizoen af te sluiten in Kortrijk. Dit weekend neem ik samen met Davy Thierie deel aan de 6 uur van Kortrijk. Voor de gelegenheid ruilen we onze vertrouwde Porsche in voor een Skoda Fabia R5. Het gegeven dat we met een Skoda van start gaan heeft bij de fans heel wat emoties losgemaakt. Een ruime meerderheid van de fans betreurt het dat we met een wagen van start gaan waarvan er 15 in een dozijn zijn. Ik vind het fantastisch dat de fans zo meeleven met ons verhaal en met de rallysport in het algemeen.”

RT2
RallyTime animated

Patrick Snijers heeft slechts drie keer met een R5 deelgenomen aan een rally. “De laatste keer was in Ieper 2016. Laat het ons kort samenvatten: het was geen succes” glimlacht Patrick Snijers. Maar in het leven moet je soms ook volhouden en dingen een tweede, soms een derde en een vierde kans geven. Ach, dit weekend willen we ons amuseren. Het resultaat is bijkomstig. Ik start voor de fun, maar wel met de ambitie om te winnen (schaterlach). Neen, serieus. Het seizoen om een leuke manier afsluiten en de rallyfans bedanken omdat ze in weer en wind altijd trouw op post zijn. Dat is de opdracht van dit weekend. Morgen organiseren we een korte testsessie zodat ik even kan acclimatiseren.”

Zaterdag in de vooravond staat er 1 klassementsrit gepland. Op zondag volgen er nog 13 ritten. Alles samen zijn ze goed voor 81.75 competitieve kilometers. De rally van Kortrijk eindigt zondagnamiddag omstreeks 17.00 u.

BRC
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X