6 Uren van Kortrijk – Bram Fonteyne mikt op top 5 bij de historics

Komend weekend zal het opnieuw uitkijken worden naar de passages van Bram Fonteyne. Hij staat opnieuw aan de start tijdens de 6 Uren van Kortrijk met zijn vertrouwde Volvo 240 en zal genavigeerd worden door Marc Vandemoortele.

Wij zochten wat statistieken op voor u en een kans op een podiumplaats is niet ondenkbaar voor Bram en Marc in Kortrijk.

1 – 2017 – 9 Wedstrijden afgewerkt, 8x op het podium in klasse 4 H4 en 5x op het podium in het algemeen historic klassement.

2 – 2018 – Slechts 3 wedstrijden, maar stond wel 2x op het podium, zowel in zijn klasse als in het algemeen historic klassement.

3 – Marc Vandemoortele was tot op heden al 6 keer co piloot van Bram en wist Bram 4x naar een top 3 plaats te navigeren in zijn klasse. Samen met Marc pakte Bram zijn eerste algemene overwinning bij de historics tijdens de Rally van Zuid-Limburg 2017.

Wat zijn de verwachtingen voor de 6 Uren van Kortrijk?

“Om te beginnen wil ik dit jaar geen fout maken op de Lavano site. Vorig jaar ging ik daar even tegen een talud en kostte mij dat wat tijd en misschien wel de VAS historic titel op het einde van de rit. We reden merkelijk minder wedstrijden dit jaar en moeten geen rekening houden met het klassement in het VAS historic kampioenschap. Dus geen stress voor komend weekend.

Dat wil natuurlijk ook niet zeggen dat ik niet ga proberen om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.

Het ziet er naar uit dat het zaterdag flink gaat regenen, bijgevolg zal het er op zondag zeer vettig bijliggen en laat dat nu net iets zijn dat mij wel ligt. Ik wil het vel van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is, maar in dergelijke omstandigheden heb ik al bewezen dat ik mijn mannetje kan staan tegen jongens met meer pk’s onder de motorkap. Maar ik hou er ook rekening mee dat de proeven aan de ‘korte’ kant zijn en de verschillen sowieso miniem zullen zijn. Ik hoop stiekem op een top 5 plaats bij de historics,” aldus Bram.

Wij polsten ook al eens naar de plannen voor 2019 en dit wist Bram ons te vertellen.

“Op dit moment staat er nog niets vast maar ik heb wel al leuke ideeën in het achterhoofd, later gaan we daarover nog communiceren. Eerst en vooral moeten we het nodige budget bij elkaar vinden en daarmee willen we graag investeren in een nieuwe krachtigere motor voor de Volvo 240. Als dat lukt, dan kunnen we kijken aan welke wedstrijden we zullen deelnemen. Bij deze nodig ik dan ook iedereen uit, familie, vrienden, sympathisanten om ons te komen steunen op ons jaarlijks eetfestijn die doorgaat in het cultureel centrum van Dikkebus,” aldus Bram.

Tekst Vincent Lannoo