Net als vorig seizoen sluit de Regularity van Zuid-Limburg het VAS-kampioenschap in deze discipline af. Opnieuw kunnen de deelnemers profiteren van de proeven van de normale rally om de ‘regelmatigheidstrajecten’ af te werken. Borlo en Gelmen zijn gekend, met Boekhout krijgen ze een nieuwe proef voor de wielen.

Het kampioenschap kende dit seizoen, door diverse redenen, slechts drie wedstrijden. Het was dus zaak van onmiddellijk bij de pinken te zijn. Vader Paul en zoon Sander Van den Wyngaert, op hun VW Scirocco, leken dat het beste begrepen te hebben. Met een tweede plaats in de openingswedstrijd in Landen, en een derde plaats in de wedstrijd in Kasterlee, hebben ze zich met 92 punten al wel van de beste uitgangspositie verzekerd. Titelzeker zijn ze nog niet want achter hen volgt een pelotonnetje van rijders met 82 punten.

Beginnen we met broers Geert en Pascal Pierco, in de opvallende Alfa Romeo 33 ‘Polizia’. Zij zullen zeker op revanche azen want in Kasterlee werden zijn nog in de allerlaatste proef van het podium gereden door vader en zoon Van den Wyngaert. Eveneens met 82 punten volgen Jimmy en Seppe Budenaers met BMW 2002, en dan zijn er nog Sebastien Maertens en Raymond Verbeeck, die samen rijden maar al eens wisselden tussen de Porsche 944 en de eigenzinnige Subaru Leone (die ze in Gingelom opnieuw zullen gebruiken).

Stannic_animatie
BRC

Volk genoeg dus voor de podiumstrijd. Voor de dagzege zijn er echter nog meer gegadigden. De vader en zoon paren Patrick en Ari Meeus (Ford Sierra) en Jurgen en Tim De Bruyne (Datsun), of nog oud-winnaars Van den Bogerd en Nuyts of routiniers als Van Bourgonie… Neen, de zege is zeker nog niet begeven.

Voor de duidelijkheid: regularity is een regelmatigheidswedstrijd, waarbij de deelnemers een vooraf opgelegd gemiddelde dienen te volgen. Pure snelheid is dus niet hun eerste zorg! Toch zullen ze het onderste uit de kan moeten halen van hun voertuigen, die minstens 25 jaar oud dienen te zijn. Als de regen op de afspraak is worden de wegen in de Haspengouwstreek algauw glijbanen.

De regularity deelnemers vertrekken eerst en gaan voor de rally- en historic deelnemers over de rallyproeven. Zij zullen dus compleet ondergedompeld worden in de rallywereld en ook zij maken gebruik van het rallycentrum op de Ambachtsweg op het industrieterrein van Gingelom.

De vroegste finishers worden verwacht omstreeks 17u30 en even later kennen we de winnaar van de Regularity van Zuid-Limburg editie 2018, en waarschijnlijk ook de nieuwe VAS kampioen.

Stannic_animatie
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X