Enkele weken na de ontknoping van het Belgisch rallykampioenschap in de East Belgian Rally, wordt dit weekend het seizoen afgesloten in de Condroz Rally. De traditionele slotwedstrijd in Hoei pakt dit jaar opnieuw uit met een topaffiche. Deze keer kan Vincent Verschueren, bevrijd van alle titelstress, voluit gaan op een parcours waar hij van houdt. Voor de gelegenheid worden de nota’s gelezen door Stéphane Prévot.

De uittredende kampioen moet dit weekend in elk geval niet meer rekenen. De titelstrijd is immers beslist. “En daar ben ik heel blij om, want vorig jaar heb ik geen moment genoten van de Condroz Rally, omdat de druk immens groot was. Deze keer kan ik me amuseren en als het gevoel goed zit, dan volgen de resultaten vanzelf.”

Dat gevoel zat tijdens de testsessie vandaag al goed. “Het parcours was misschien niet helemaal representatief voor de rest van het parcours en de testproef lag er nat bij, terwijl het dit weekend normaal droog zal blijven, maar het gevoel zat wel goed. Voor de Condroz is het toch altijd nuttig om eens te testen, want de temperatuur ligt een stuk lager in deze laatste wedstrijd van het jaar en de proeven liggen er meestal modderig bij. Dat vraagt toch om een andere afstelling.”

BRC
RallyTime animated

In deze laatste wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship zullen de nota’s in de GoDrive Skoda gelezen worden door Stéphane Prévot, geboren en getogen in Hoei. “Ik heb al twee keer de Rally van Wallonië samen met Stéphane gereden en het heeft altijd goed geklikt tussen ons,” vertelt Vincent. “Ik rij graag met hem samen. Ja, Stéphane is zeker een optie voor volgend seizoen, maar alles zal afhangen van zijn programma. In elk geval is zijn ervaring van onschatbare waarde. Hij kan me op verschillende vlakken een bevestiging geven op basis van zijn ervaring: of een bocht à fond genomen kan worden met de Fabia R5, of ik ergens kan couperen, of de afstellingen goed zitten…”

De affiche van deze 45ste Condroz Rally in Hoei oogt indrukwekkend. Naast alle Belgische tenoren, komen met Kris Meeke en Stéphane Lefebvre twee toppers uit het Wereldkampioenschap aan de start. Ook Vincent Verschueren mikt op een topresultaat om zijn sterk seizoen (enkel eerste en tweede plaatsen in het BRC tot de East Belgian Rally) in schoonheid af te sluiten. “We mikken natuurlijk op een podiumplaats. En, als alles goed gaat, dan zit er misschien wel meer in. Het zal een echte Condroz worden, ook al wordt er droger weer voorspeld. De coupures zullen nat blijven, wat het parcours delicaat maakt. De perfecte omstandigheden voor een ‘echte’ Condroz!”

KAMV
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X