In de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, hebben Vincent Verschueren en Veronique Hostens opnieuw het beste van zichzelf gegeven. Helaas bleek het niet voldoende om hun Belgische titel te verlengen. Na een felle strijd voor elke seconde, eindigde het GoDrive-duo op de vierde plaats.

De wedstrijd in Sankt-Vith begon nochtans goed voor Vincent Verschueren. Na de eerste lus van vier klassementsproeven stond hij aan de leiding, maar met amper 4 tienden van een seconde voorsprong op zijn titelconcurrent Kris Princen. Op dat moment hadden ook Sébastien Bedoret en Adrian Fernémont al een snelste tijd gereden.
“Het niveau ligt verschrikkelijk hoog. We rijden allemaal op de limiet. In Burg-Reuland heb ik een klein foutje gemaakt. Ik ging iets te dwars in een bocht, maar dat zijn details,” vertelde Verschueren. “Enkele jaren geleden hebben we zelf ons niveau opgekrikt omdat we moesten rivaliseren met Freddy Loix, die de lat erg hoog legde. Nu zijn Kris Princen en ik blijkbaar de referentie voor de jongeren Fernémont en Bedoret. Dat belooft wel voor de toekomst!”

In de tweede ronde stak Kris Princen een tandje bij, terwijl Vincent Verschueren terrein verloor. Na de tweede lus was de GoDrive Skoda Fabia R5 naar de derde plaats gezakt op 10″8 van leider Princen. “Ik begrijp het niet,” aldus Vincent eerder gelaten. “We hebben een nieuwe Fabia R5 gekocht en sindsdien zijn we minder snel dan met de vorige wagen. Ik ben in de tweede ronde zelfs trager dan in de eerste lus. Heel vreemd. Bovendien hebben we de pop-off valve weer moeten vervangen omdat die open ging, wat ons vermogen kostte. De overwinning zal niet voor vandaag zijn, want 10″8, dat maken we niet meer goed op Kris Princen…”

KAMV
BRC

Dat bleek ook. In de slotronde bleef Vincent vechten aan het stuur van de Skoda. Op de allerlaatste proef gingen nog een twintigtal seconden verloren, waardoor hij vierde werd, op 37″2 van Kris Princen, zijn opvolger als kampioen van België.
“Het was niet onze wedstrijd. In de slotronde raakte ik eerst een paaltje, omdat de wagen uit brak toen ik verrast werd door grind in een bocht. Wij hebben dan ook geen ouvreurs… Op de laatste proef ging ik nog rond, waarbij ik de motor af liet slaan. Maar, 2de, 3de of 37ste, dat maakt hier geen verschil. Het blijft heel vreemd dat we met de nieuwe Skoda minder snel zijn dan met de vorige wagen. Ik weet niet wat er aan de hand is. Hoe dan ook, het was een fantastisch seizoen en we spreken hier over kleine details die het verschil hebben gemaakt. Het was een erg spannende strijd met Kris in elke rally. Dus, onze felicitaties voor de nieuwe kampioen!”

RT2
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X