Patrick Snijers en Davy Thierie zijn als vijfde geëindigd in de Omloop van Vlaanderen. Het duo won voor de vijfde keer dit seizoen de GT klasse waardoor ze twee wedstrijden voor het eind van het kampioenschap zeker zijn van de titel. Begin dit jaar kondigde Patrick Snijers aan dat hij met een Porsche 997 GT3 met de steun van Maes Containers het volledige BK 2018 zou afwerken. Meteen werd van de GT titel een doel gemaakt.

“Het is super dat we twee wedstrijden voor het einde van het kampioenschap de titel te pakken hebben” zegt Patrick Snijers. “Grote dank aan Yves Maes van Maes Containers die van meet af aan in het project geloofde. Dank ook aan het volledige BMA team van Bernard Munster. De grootste pluim is voor de hoed van mijn corijder Davy Thierie. Hij geeft me zoveel vertrouwen waardoor ik nog sneller kan gaan. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.”

Na afloop van de eerste wedstrijddag stonden Patrick Snijers en Davy Thierie op de 7e plaats. “Het duurde toch even vooraleer we terug het juiste ritme te pakken hadden” zegt Patrick Snijers. “De ritten op vrijdagavond stonden dan ook volledig in het teken om er opnieuw in te komen en de Porsche naar mijn hand te zetten op het toch wel gladde parcours. De avondritten waren plezant maar niet evident. Je maakt overdag nota’s voor een rit die ook ’s avonds gereden wordt. Komt daar nog eens bij dat we bijna nooit nachtelijke ritten rijden in België. Dat is eigenlijk wel jammer want het draagt bij tot een speciale sfeer bij de fans.”

BRC
VAS

Zaterdagochtend was het verschil tussen Monnens en Snijers te verwaarlozen. De kloof bedroeg amper 0.9 sec. “Gunther trok meteen in de aanval en smeerde me in de openingsrit bijna 10 sec aan de broek. Ik was er heel even niet goed van” zegt Patrick Snijers. “In de volgende rit pakte ik meteen 5 seconden terug. Het was het begin van een boeiende strijd. Met nog twee ritten te rijden was het verschil 0.5 sec en was alles te herdoen. In de voorlaatste rit zette Gunther een kanontijd neer en was de kloof geslagen. Op weg naar Roeselare reden Davy en ik achter de Porsche van Monnens. Toen hij bij aankomst in rallycentrum even stopte maande Davy me aan om meteen naar het podium te rijden. Hij baseerde zich op de ideale tijd vermeld op het tijdenboekje. Wij hebben ons op de ideale tijd aangemeld. Gunther heeft dat niet gedaan. Het is jammer dat een mooie strijd op zo’n manier beslist wordt maar wat wil je dat ik daar nog meer over zeg?”

Eind deze maand komt de Maes Porsche aan de start van de East Belgian Rally. Die wedstrijd wordt op zaterdag 29 september in Sankt Vith en omstreken afgewerkt.

KAMV
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X