De Skoda Fabia R5 voorstellen hoeft in principe niet meer. Meerdere malen reed Vincent Verschueren zich er mee in de kijker. Het is de wagen waarmee hij de Belgische titel behaalde in 2017. Een wagen die zelfs verder geëvolueerd is dit jaar. Met Bert Cornelis achter het stuur, zal Rallyteam Van Eecke er dit weekend uitgebreid kennis mee maken. Matthijs Debaeke zal de nota’s verzorgen.

“We hebben nu een topwagen in huis,” vertelt Reinaud Van Eecke. “Dat wil echter niet zeggen dat we dit weekend gaan meedingen naar de overwinning. Het is in eerste instantie de bedoeling om de wagen beter te leren kennen. Daarna zien we wel hoe het loopt.”

Vincent Verschueren gaf eerder al aan dat hij geen verschil tussen deze wagen en zijn nieuwe wagen.

RallyTime animated
KAMV

“Dat klopt. GoDrive Racing heeft, in de titelstrijd, er steeds voor gezorgd dat de wagen de nodige evoluties kreeg. Enkel de schokdempers tussen deze wagen en de nieuwe wagen van Vincent zijn verschillend. Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben een mooie tijd beleefd met deze Skoda Fabia R5. Ze zijn dan ook beiden nogmaals langs geweest toen we de wagen afhaalden. Het was een emotioneel afscheid voor hen.”

De wagen wordt ook te huur aangeboden.

“Inderdaad. Er is reeds veel interesse. Hij kan gehuurd worden voor alle wedstrijden. Als het budget er maar is… al reis ik liever niet naar bv Dubai,” lacht Reinaud. “Naast de Skoda Fabia R5 hebben we ook een Clio R3 te huur. In principe ging Bjorn Renier met deze wagen rijden in de Omloop. Na de Rally van Ieper werd in het gesloten wagenpark echter de stuurdoos gestolen. We hebben er alles aan gedaan om deze te vervagen maar door de vakantieperiode is het ons niet gelukt. Bjorn moet dan ook spijtig genoeg forfait geven. Naast de Fabia R5 en de Clio R3 hebben we ook nog de Opel Monza te huur.”

Het team beschikt ook nog over een DS3 R5.

“Deze wagen gaan we in de verkoop zetten. Geïnteresseerden mogen me steeds contacteren,” besluit Reinaud.

RallyTime animated
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X