De Skoda Fabia R5 voorstellen hoeft in principe niet meer. Meerdere malen reed Vincent Verschueren zich er mee in de kijker. Het is de wagen waarmee hij de Belgische titel behaalde in 2017. Een wagen die zelfs verder geëvolueerd is dit jaar. Met Bert Cornelis achter het stuur, zal Rallyteam Van Eecke er dit weekend uitgebreid kennis mee maken. Matthijs Debaeke zal de nota’s verzorgen.

“We hebben nu een topwagen in huis,” vertelt Reinaud Van Eecke. “Dat wil echter niet zeggen dat we dit weekend gaan meedingen naar de overwinning. Het is in eerste instantie de bedoeling om de wagen beter te leren kennen. Daarna zien we wel hoe het loopt.”

Vincent Verschueren gaf eerder al aan dat hij geen verschil tussen deze wagen en zijn nieuwe wagen.

VAS
BRC

“Dat klopt. GoDrive Racing heeft, in de titelstrijd, er steeds voor gezorgd dat de wagen de nodige evoluties kreeg. Enkel de schokdempers tussen deze wagen en de nieuwe wagen van Vincent zijn verschillend. Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben een mooie tijd beleefd met deze Skoda Fabia R5. Ze zijn dan ook beiden nogmaals langs geweest toen we de wagen afhaalden. Het was een emotioneel afscheid voor hen.”

De wagen wordt ook te huur aangeboden.

“Inderdaad. Er is reeds veel interesse. Hij kan gehuurd worden voor alle wedstrijden. Als het budget er maar is… al reis ik liever niet naar bv Dubai,” lacht Reinaud. “Naast de Skoda Fabia R5 hebben we ook een Clio R3 te huur. In principe ging Bjorn Renier met deze wagen rijden in de Omloop. Na de Rally van Ieper werd in het gesloten wagenpark echter de stuurdoos gestolen. We hebben er alles aan gedaan om deze te vervagen maar door de vakantieperiode is het ons niet gelukt. Bjorn moet dan ook spijtig genoeg forfait geven. Naast de Fabia R5 en de Clio R3 hebben we ook nog de Opel Monza te huur.”

Het team beschikt ook nog over een DS3 R5.

“Deze wagen gaan we in de verkoop zetten. Geïnteresseerden mogen me steeds contacteren,” besluit Reinaud.

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X