Traditioneel slaat het rallywereldje na de zomervakantie zijn tenten op in Roeselare. Meer bepaald dit jaar in de Zwaaikomstraat op een boogscheut van Carrosserie Muylle. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zaakvoerder Wouter Muylle trots is dat hij de wedstrijd, de 59ste ConXion Omloop van Vlaanderen mag openen.

Wie langs de proeven uitkijkt naar de welgekende rode safety EVO is er aan voor de moeite. Net als vorig seizoen zal Wouter éénmalig van start gaan met een andere bolide.

“De EVO blijft op stal dit weekend,” aldus Wouter. “De Omloop van Vlaanderen is voor mij de rally van het jaar. Mijn echte thuisrally en daarom ben ik op zoek gegaan naar partners om net als vorig jaar van start te gaan met een Ford Fiesta R5. Dankzij ‘Lakkerij Vergote – My Bronze’ en ‘Fiduciaire Godderis’, twee bedrijven gelegen op KP Zoning, is het gelukt om het nodige budget bij elkaar te krijgen. Zonder hen was dit niet mogelijk.”

BRC
KAMV

De Ford Fiesta R5 komt net als vorig jaar uit de stal van Team Floral.

“Een logische keuze,” vertelt Wouter. “Mijn ervaring met Team Floral vorig jaar was uitstekend. Ze leveren niet alleen een topwagen. Ook de begeleiding is perfect waardoor ik er echt van kan genieten. En me kan concentreren op de mijn taak als veiligheidswagen. Maximaal plezier beleven naast de proeven en maximaal de veiligheid garanderen op de proeven. Dat moet zeker lukken met Thijs Ozeel in het rechterzitje.”

Ook voor Thijs Ozeel is de Omloop van Vlaanderen trouwens een thuiswedstrijd.
“Ik kijk er naar uit om de wedstrijd een keer te beleven vanuit een ander standpunt,” weet Thijs. “Een wedstrijd zonder druk om te presteren. Eentje waar er niets verwacht wordt. Een weekend ons amuseren zonder stress. Amuseren zonder natuurlijk onze veiligheidsfunctie te verwaarlozen.”

Naast Team Floral kan Wouter natuurlijk opnieuw rekenen op het ED Rallyteam.
“De samenwerking met Team Floral verliep vorig jaar vlekkeloos,” aldus Wouter. “Naast de service neemt het ED Rallyteam, onder leiding van Eric D’Hoop, ook alle andere taken op zich. Samen met hen wil ik er dit weekend dan ook één groot feest van maken.”

VAS
RT2
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X