De zomerpauze heeft lang genoeg geduurd voor Vincent Verschueren, Veronique Hostens en het team van GoDrive. Vrijdag beginnen ze in de ConXion Omloop van Vlaanderen aan de tweede seizoenshelft in het Belgisch rallykampioenschap. Twee en een halve maand na zijn schitterende tweede plaats in Ieper, kijkt Vincent Verschueren uit naar de strijd tegen Kris Princen, Adrian Fernémont en Kevin Demaerschalk in Roeselare, waar 198 km en 18 klassementsproeven afgewerkt zullen worden. Vincent Verschueren kan wel rekenen op een fonkelnieuwe Skoda Fabia R5.

Met die nieuwe wagen heeft Vincent Verschueren als test gewonnen in Staden. “We kochten een nieuwe Skoda Fabia R5 omdat we deze zomer twee mooie voorstellen kregen, zowel om de vorige wagen te verkopen als om een nieuwe Fabia R5 te kopen. Afgezien van een kleine update van de schokdempers, is deze nieuwe wagen technisch identiek aan onze vorige wagen. Die beschikte ook over de laatste evoluties. In Staden heb ik met de nieuwe wagen getest met de bedoeling de wedstrijd af te sluiten met hetzelfde goede gevoel. Dat is gelukt,” vertelt Vincent Verschueren, die beseft dat hij dit weekend wellicht iets dieper zal moeten gaan. “In Staden klopte ik Andy Lefevere, die altijd erg snel is, maar ik kan moeilijk inschatten of onze snelheid voldoende was om ook Kris Princen te verslaan. Dat zal dit weekend moeten blijken. Na twee en een halve maand kijk ik uit naar ons duel met Kris. Elke wedstrijd is heel intens…”

Vorig jaar won Vincent Verschueren in Roeselare voor Kevin Abbring. Kris Princen heeft de wedstrijd al twee keer op zijn naam geschreven. “Het is een moeilijke wedstrijd. Er zijn een aantal erg snelle proeven en het asfalt is gladder dan in Ieper. Een foutje is snel gemaakt. Ik kijk wel uit naar de Zoning, waar ik altijd graag gereden heb. Alleen zal het anders zijn nu we niet meer helemaal rond het rond punt kunnen driften,” vertelt Vincent. “Na die Zoning kunnen we de banden wisselen in de Bandenman Tyre Fitting Zone. Een toffe nieuwigheid. Maar, de wedstrijd zal wellicht toch beslist worden op de langere proeven, zoals de 26 km lange proef van Passendale.”

RT2
RT1

Vincent Verschueren start vrijdagavond met 8 punten voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap op Kris Princen. “Mooi, maar niet genoeg om onze strategie aan te passen. We moeten proberen voor Kris Princen te finishen. En dat betekent vanaf de eerste meter aanvallen, want we mogen niets laten liggen!”

Afspraak in de Zwaaikomstraat in Roeselare, waar de wedstrijd vrijdag om 18h van start gaat. De winnaar zal zaterdag omstreeks 20h45 op het podium gehuldigd worden.

KAMV
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X