Met de Renties Ypres Rally stond afgelopen weekend de belangrijkste wedstrijd van het Belgische rallyseizoen op het programma. De affiche van de 54ste editie van de Rally van Ieper sprak dan ook tot de verbeelding, want naast de Belgische top, stonden alle Britse tenoren aan de start, naast internationale toppers Bryan Bouffier, Kevin Abbring en vooral Thierry Neuville, de Belgische leider in het Wereldkampioenschap. Een oude bekende voor Cédric Cherain, in 2008 nog een van zijn concurrenten in de Fiesta Trophy. 

Cédric Cherain en Filip Cuvelier kwamen uiteindelijk in Ieper aan de start met een Skoda Fabia R5 van het Italiaanse team Metior.

“We hebben onderhandeld voor een C3 R5 en we stonden bijna aan de start met een Fiesta R5, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de Skoda Fabia R5 van Metior, een jong, maar bijzonder professioneel Italiaans team. De auto van Metior is fantastisch afgewerkt en beschikt over alle gewenste evoluties.”

RT2
RT1

Na een 7de tijd op de Qualifying Stage, verraste Cédric vrijdagmiddag door resoluut voor de eerste startpositie te opteren. Een schitterende zet voor de partners van het team, waaronder bandenmerk DMack. Na een regelmatige openingsavond, stonden Cédric en Filip op een voorlopige 5de plaats, amper 38″ achter leider Thierry Neuville. Zaterdag rukte het duo, na het uitvallen van Kevin Demaerschalk, verder op naar een mooie vierde plaats.

“Met het startveld van dit jaar, is die vierde plaats natuurlijk een prachtig resultaat. Maar, in andere wedstrijden kan ik altijd rivaliseren met Vincent Verschueren en Kris Princen, terwijl ik hier toch een klein gaatje moest laten. Onze testbasis was blijkbaar niet representatief voor de rest van het parcours, waardoor we met een te harde set-up aan de wedstrijd begonnen. Het duurde bijna de ganse wedstrijd voor we een goede afstelling gevonden hadden en toen was de kloof al geslagen door Vincent Verschueren en Kris Princen. Dat is een beetje spijtig. Hoewel het in feite ook wel logisch is. Mijn laatste deelname in Ieper dateert eigenlijk al van 2014, want in 2015 en 2016 gaf ik telkens op de eerste proef op, terwijl ik vorig jaar zelfs niet aan de start stond. Vincent Verschueren en Kris Princen hebben vorig jaar nog met hun Skoda Fabia R5 gereden in Ieper. Zij wisten met welke afstellingen ze moesten rijden,” vertelt Cédric Cherain.

“Deze vierde plaats is een uitstekend resultaat. Cédric heeft heel sterk gereden en vanaf zaterdagmiddag hebben we niet meer aangedrongen, omdat we beseften dat we de piloten voor ons niet meer konden bedreigen. Op dat moment moet je volwassen de wedstrijd uitrijden en de punten pakken. Dat hebben we gedaan. Na onze tweede plaats in de Rally van Wallonië, is dit weer een prima score die ons vertrouwen geeft voor het slot van het seizoen.”

Want, de twee lievelingswedstrijden van Cédric Cherain komen er nog aan. Vooral in de East Belgian Rally is de Luikenaar telkens erg sterk, waarna hij in de Condroz Rally ook mee zal strijden voor de overwinning.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X