Afgelopen zaterdag kwam het kampioenenduo Robin Maes en Vincent Verschueren samen aan de start van de Motul Rally van Wervik.

“Niemand kent de Fabia R5 beter dan Vincent,” opent Robin. “Vincent reed de eerste ronde zelf om enkele aanpassingen aan de set-up te doen. Daarna las hij mijn nota’s en gaf hij constant tips hoe ik sneller kan zijn met de R5. Het was een heel leerrijke ervaring, het resultaat was dit maal van ondergeschikt belang.”

“Uiteraard wou ik 2 weken voor Ieper ook geen risico nemen met de wagen van Robin,” vertelt regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren. “We reden constant op safe, maar ik hoop dat Robin hier en daar wat heeft opgestoken.”

RT1
RT2

Na de Rally van Wervik zijn nu alle ogen gericht op de Renties Ypres Rally. Robin Maes zal in Ieper rijden samen met Christophe Delcerck die Robin eerder reeds navigeerde in de BMW M3.
Christophe maakt in Ieper zijn debuut in een R5 wagen, maar Robin heeft het volste vertrouwen in zijn co. Ze wonnen in het verleden immers reeds de East Belgian Rally met de M3. Ieper is een lange en zware rally en Robin en Christophe willen in hun eerste deelname met een R5 vooral de eindmeet halen.

“Ik besef heel goed dat ik vooraan nog niet kan meestrijden. Ik hoop dankzij de tips van Vincent me te mengen in de strijd tussen de lokale piloten en de jongeren zoals PJM Cracco en Achiel Boxoen. Maar zaterdagavond zonder kleerscheuren de meethalen zal al veel voldoening geven…”

Stannic
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X