Afgelopen zaterdag kwam het kampioenenduo Robin Maes en Vincent Verschueren samen aan de start van de Motul Rally van Wervik.

“Niemand kent de Fabia R5 beter dan Vincent,” opent Robin. “Vincent reed de eerste ronde zelf om enkele aanpassingen aan de set-up te doen. Daarna las hij mijn nota’s en gaf hij constant tips hoe ik sneller kan zijn met de R5. Het was een heel leerrijke ervaring, het resultaat was dit maal van ondergeschikt belang.”

“Uiteraard wou ik 2 weken voor Ieper ook geen risico nemen met de wagen van Robin,” vertelt regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren. “We reden constant op safe, maar ik hoop dat Robin hier en daar wat heeft opgestoken.”

VAS
RallyTime animated

Na de Rally van Wervik zijn nu alle ogen gericht op de Renties Ypres Rally. Robin Maes zal in Ieper rijden samen met Christophe Delcerck die Robin eerder reeds navigeerde in de BMW M3.
Christophe maakt in Ieper zijn debuut in een R5 wagen, maar Robin heeft het volste vertrouwen in zijn co. Ze wonnen in het verleden immers reeds de East Belgian Rally met de M3. Ieper is een lange en zware rally en Robin en Christophe willen in hun eerste deelname met een R5 vooral de eindmeet halen.

“Ik besef heel goed dat ik vooraan nog niet kan meestrijden. Ik hoop dankzij de tips van Vincent me te mengen in de strijd tussen de lokale piloten en de jongeren zoals PJM Cracco en Achiel Boxoen. Maar zaterdagavond zonder kleerscheuren de meethalen zal al veel voldoening geven…”

RallyTime animated
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X