Afgelopen zaterdag kwam het kampioenenduo Robin Maes en Vincent Verschueren samen aan de start van de Motul Rally van Wervik.

“Niemand kent de Fabia R5 beter dan Vincent,” opent Robin. “Vincent reed de eerste ronde zelf om enkele aanpassingen aan de set-up te doen. Daarna las hij mijn nota’s en gaf hij constant tips hoe ik sneller kan zijn met de R5. Het was een heel leerrijke ervaring, het resultaat was dit maal van ondergeschikt belang.”

“Uiteraard wou ik 2 weken voor Ieper ook geen risico nemen met de wagen van Robin,” vertelt regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren. “We reden constant op safe, maar ik hoop dat Robin hier en daar wat heeft opgestoken.”

RT1
RT2

Na de Rally van Wervik zijn nu alle ogen gericht op de Renties Ypres Rally. Robin Maes zal in Ieper rijden samen met Christophe Delcerck die Robin eerder reeds navigeerde in de BMW M3.
Christophe maakt in Ieper zijn debuut in een R5 wagen, maar Robin heeft het volste vertrouwen in zijn co. Ze wonnen in het verleden immers reeds de East Belgian Rally met de M3. Ieper is een lange en zware rally en Robin en Christophe willen in hun eerste deelname met een R5 vooral de eindmeet halen.

“Ik besef heel goed dat ik vooraan nog niet kan meestrijden. Ik hoop dankzij de tips van Vincent me te mengen in de strijd tussen de lokale piloten en de jongeren zoals PJM Cracco en Achiel Boxoen. Maar zaterdagavond zonder kleerscheuren de meethalen zal al veel voldoening geven…”

RT1
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X