De wagen zo goed mogelijk afstellen in functie van de Ypres Rally. Met deze gedachte trok Eddy Van de Vivere vorig weekend richting Oostrozebeke. Maar in de rallysport loopt het niet altijd zoals je wil. Dat mocht Eddy aan de lijve ondervinden in de ORC Rally.

Na de TAC Rally had Philcars alles in het werk gesteld om de EVO optimaal aan de start te brengen van de ORC Rally.
“We stonden dan ook met veel vertrouwen en vol goede moed aan de start,” vertelt Eddy. “De weergoden waren ons echter minder goed gezind. Alvorens we konden aanzetten op de eerste proef, KP Hulste, begon het te regenen.”

Eenmaal goed en wel onderweg op KP Hulste zag het team echter dat er een wagen van de baan was gegaan.
“Na één kilometer moesten we vol in de remmen. Onze collega Brecht Hoorne had een zware sortie gemaakt en was nog niet te zien. We zijn dan ook onmiddellijk gestopt om hulp te bieden. Samen met mijn co-piloot Mario heb ik alles in het werk gezet om Brecht en zijn co in veiligheid te brengen. Niet de ideale manier om een rally te starten…”

BRC
RT1

Desondanks dit voorval was het vertrouwen niet weg. De versnellingsbak van de EVO had er echter minder zin in.
“Op de 2de proef draaiden we al een deftige tijd. De eerste lus werd dan ook goed afgewerkt. Maar helaas… in de 2de lus kregen we terug problemen met de versnellingsbak. Na de vijfde KP was het game over. Jammer voor ons want wij reden in functie van Ieper.”

Momenteel wordt er dan ook hard gewerkt om de problemen definitief van de kaart te vegen.
“Philcars stelt nu alles in het werk om toch nog enkele tests te kunnen doen met de nieuwe versnellingsbak. Hopelijk kunnen we daarna, met vertrouwen in de wagen, richting Ieper trekken,” besluit Eddy.

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X