De wagen zo goed mogelijk afstellen in functie van de Ypres Rally. Met deze gedachte trok Eddy Van de Vivere vorig weekend richting Oostrozebeke. Maar in de rallysport loopt het niet altijd zoals je wil. Dat mocht Eddy aan de lijve ondervinden in de ORC Rally.

Na de TAC Rally had Philcars alles in het werk gesteld om de EVO optimaal aan de start te brengen van de ORC Rally.
“We stonden dan ook met veel vertrouwen en vol goede moed aan de start,” vertelt Eddy. “De weergoden waren ons echter minder goed gezind. Alvorens we konden aanzetten op de eerste proef, KP Hulste, begon het te regenen.”

Eenmaal goed en wel onderweg op KP Hulste zag het team echter dat er een wagen van de baan was gegaan.
“Na één kilometer moesten we vol in de remmen. Onze collega Brecht Hoorne had een zware sortie gemaakt en was nog niet te zien. We zijn dan ook onmiddellijk gestopt om hulp te bieden. Samen met mijn co-piloot Mario heb ik alles in het werk gezet om Brecht en zijn co in veiligheid te brengen. Niet de ideale manier om een rally te starten…”

KAMV
63ste OVV

Desondanks dit voorval was het vertrouwen niet weg. De versnellingsbak van de EVO had er echter minder zin in.
“Op de 2de proef draaiden we al een deftige tijd. De eerste lus werd dan ook goed afgewerkt. Maar helaas… in de 2de lus kregen we terug problemen met de versnellingsbak. Na de vijfde KP was het game over. Jammer voor ons want wij reden in functie van Ieper.”

Momenteel wordt er dan ook hard gewerkt om de problemen definitief van de kaart te vegen.
“Philcars stelt nu alles in het werk om toch nog enkele tests te kunnen doen met de nieuwe versnellingsbak. Hopelijk kunnen we daarna, met vertrouwen in de wagen, richting Ieper trekken,” besluit Eddy.

RT1
KAMV
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X