Komende zondag start Andy Lefevere als underdog in de ORC rally van Oostrozebeke. De zaakvoerder van Yprauto komt aan de start met de vertrouwde Mitsubishi Lancer EVO X R4 terwijl zijn tegenstanders over een R5 beschikken.

“Enkele jaren geleden kon je op 110% rijden om het verschil te maken, maar nu zijn die R5 wagens te snel geworden voor onze Lancer. We kunnen enkel hopen dat er een stevige bui valt, dan zullen ze meer rekening moeten houden met ons… Vergeet natuurlijk niet dat onze Lancer maar de helft kost van zo’n R5,” aldus Andy Lefevere die ondanks de minder snelle wagen toch vol ambitie aan de start komt. “Als je koerst is het om te winnen! Vergeet niet dat de druk het hoogst ligt bij onze tegenstanders, zij kunnen enkel verliezen…”

Ondertussen werkt Andy in zijn werkplaats verder aan de Porsche GT3 waarmee hij later dit seizoen wil uitpakken. Maar de nieuwe FIA regels maken dat het Porsche project al wat vertraging heeft opgelopen. “We moeten een nieuwe FIA benzinetank monteren en maakt dat we toch al enkele weken vertraging hebben. Ik wil de Porsche meteen volledig afwerken, net zoals bij Yprauto wil ik geen half werk afleveren. Bovendien hebben we nog altijd de Lancer om mee te rijden.”

VAS
RT1

Er worden zondag 4 ronden van 3 proeven gereden rond Oostrozebeke waar het wedstrijdcentrum is gehuisvest.

RT1
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X