De verkenningen op zaterdag, die goede nota’s én een platte band opleverden, konden we met een goed gevoel afsluiten. We keken met vertrouwen uit naar zondag. Zondagmorgen werden we wakker met een stralend blauwe hemel. Op weg naar de eerste KP liet Brecht onderweg verstaan te beginnen als een trage diesel, laat Benny weten.

“Zo gebeurde het ook! We vertrokken op de eerste KP, de Monteberg omhoog en we kregen meteen een goed gevoel bij de wagen. We hadden ook de nota’s op punt gezet en erbij gezet dat we moesten opletten voor de vele putten. De eerste KP doorstonden we zonder kleerscheuren en het vertrouwen groeide bij ons beiden,” vertelt Benny over de eerste KP.
Ook op de tweede KP ging alles naar wens. “ ‘Diesel Brecht’ begon warm te krijgen, lacht Benny. Na de eerste ronde stonden we dan ook op de 66ste plaats. Startend vanop de 77ste plaats, bijlange geen slechte prestatie.”

“Tijdens de service na de eerste ronde werd alles gecontroleerd en goed bevonden. Op naar de tweede ronde! Alles ging alweer vlotjes en Brecht durfde zich al eens meer laten gaan. Ik begon hem dan ook wat meer aan te vuren. De toeschouwers genoten kennelijk van onze passages. Toch bleven we enige voorzichtigheid aan de dag leggen, er waren immers al heel wat wagens van de baan gegaan. De 3de ronde liep het zelfs nog beter en beter en Brecht ging nóg dwarser door de bochten. Op KP Monteberg gingen we wel even rond, gelukkig zonder erg. We verloren hierbij wel een stuk van onze wagen, maar dit werd teruggebracht door een toeschouwer. Waarvoor onze welgemeende dank!”, besluit Benny ronde 2 en 3.

RallyTime animated
RT1

Na ronde 3 kregen we op de service te horen dat we op de 51ste stek stonden.

“Een 50ste plaats moet haalbaar zijn”, zeiden beide heren tegen elkaar. “De allerlaatste passage over KP Monteberg werd dan ook vlotjes afgehaspeld. Aan de finish kregen we dan ook te horen dat de 50ste plaats behaald werd. Na een zeer mooie en leuke dag waren we beide tevreden”, blikt het duo terug.

Nu is het terug aan Wouter en Nico die aanstaande zaterdag van start gaan in Bocholt. Zij zullen daar de 2de plaats in het criteriumklassement gaan verdedigen.

Verder zou ik in de eerste plaats mijn piloot willen danken, evenals de servicemannen, supporters en sponsors!

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X