De verkenningen op zaterdag, die goede nota’s én een platte band opleverden, konden we met een goed gevoel afsluiten. We keken met vertrouwen uit naar zondag. Zondagmorgen werden we wakker met een stralend blauwe hemel. Op weg naar de eerste KP liet Brecht onderweg verstaan te beginnen als een trage diesel, laat Benny weten.

“Zo gebeurde het ook! We vertrokken op de eerste KP, de Monteberg omhoog en we kregen meteen een goed gevoel bij de wagen. We hadden ook de nota’s op punt gezet en erbij gezet dat we moesten opletten voor de vele putten. De eerste KP doorstonden we zonder kleerscheuren en het vertrouwen groeide bij ons beiden,” vertelt Benny over de eerste KP.
Ook op de tweede KP ging alles naar wens. “ ‘Diesel Brecht’ begon warm te krijgen, lacht Benny. Na de eerste ronde stonden we dan ook op de 66ste plaats. Startend vanop de 77ste plaats, bijlange geen slechte prestatie.”

“Tijdens de service na de eerste ronde werd alles gecontroleerd en goed bevonden. Op naar de tweede ronde! Alles ging alweer vlotjes en Brecht durfde zich al eens meer laten gaan. Ik begon hem dan ook wat meer aan te vuren. De toeschouwers genoten kennelijk van onze passages. Toch bleven we enige voorzichtigheid aan de dag leggen, er waren immers al heel wat wagens van de baan gegaan. De 3de ronde liep het zelfs nog beter en beter en Brecht ging nóg dwarser door de bochten. Op KP Monteberg gingen we wel even rond, gelukkig zonder erg. We verloren hierbij wel een stuk van onze wagen, maar dit werd teruggebracht door een toeschouwer. Waarvoor onze welgemeende dank!”, besluit Benny ronde 2 en 3.

VAS
RallyTime animated

Na ronde 3 kregen we op de service te horen dat we op de 51ste stek stonden.

“Een 50ste plaats moet haalbaar zijn”, zeiden beide heren tegen elkaar. “De allerlaatste passage over KP Monteberg werd dan ook vlotjes afgehaspeld. Aan de finish kregen we dan ook te horen dat de 50ste plaats behaald werd. Na een zeer mooie en leuke dag waren we beide tevreden”, blikt het duo terug.

Nu is het terug aan Wouter en Nico die aanstaande zaterdag van start gaan in Bocholt. Zij zullen daar de 2de plaats in het criteriumklassement gaan verdedigen.

Verder zou ik in de eerste plaats mijn piloot willen danken, evenals de servicemannen, supporters en sponsors!

RT2
KAMV
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X