Patrick Snijers en Davy Thierie komen aanstaande zaterdag met de MAES Porsche 997 GT3 aan de start van de Sezoensrally, de vijfde van in totaal negen rally’s die meetellen voor het BK. Na zeges in hun klasse in de rally’s van Spa en Wallonië gaat het duo voluit voor een derde GT zege.

De Sezoensrally is een wedstrijd die Patrick Snijers na aan het hart ligt. De Limburger won er in 2002 en 2009. “Eigenlijk is dit de leukste wedstrijd van het jaar. De gezelligheid op het Bocholtse Kerkplein speelt daar een grote rol in” zegt Patrick Snijers. “Gezelligheid is één ding, presteren een ander. Davy en ikzelf willen opnieuw de GT klasse winnen en algemeen zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Snel en zonder risico’s rijden is de opdracht. Ik kijk nu al uit naar een nieuw duel met Gunther Monnens die eveneens met een Porsche aan de start komt.”

Een kwart van het parcours is onverhard. Dat is niet meteen een voordeel voor de tweewiel aangedreven Porsches. “Rijden op onverhard is sowieso speciaal” legt Patrick Snijers uit. “Met een Porsche is dat zo mogelijk nog specialer. Het is ook moeilijk omdat het zwaartepunt van de wagen zich achteraan bevindt waardoor de wagen de neiging heeft om beginnen zoeken. Komt daarbij dat het onverhard in Bocholt en omstreken een eigen karakter heeft en met niets te vergelijken is. Maaskiezel zijn eigenlijk bolletjes die uit het gravel losgetrokken worden van zodra een wagen op het gas gaat. Vanaf dat moment rol en zweef je als het ware over die bolletjes. Het is speciaal maar bijzonder leuk. Het feit dat de banden van een Porsche breder zijn dan die van de doorsnee 4×4 zorgt ervoor dat we niet in hun sporen kunnen rijden. Dat is een extra moeilijkheidsfactor. Maar die nemen wij er graag bij.”

VAS
RallyTime animated

De Sezoensrally start zaterdagochtend om 08u15 op het Kerkplein in Bocholt en eindigt omstreeks 18u30. In die tussentijd krijgen de deelnemers 15 klassementsritten, opgedeeld in 3 ronden van 5 ritten, voor de wielen geschoven goed voor een totaal van 145.15 competitieve kilometers.

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X