Dit weekend nam Robin Vandenbusshe plaats in het rechterzitje bij Stijn Blanchard. Heel lang heeft de Short Rally van de Monteberg niet geduurd, maar toch blikt hij tevreden terug op zijn debuut als co-piloot. Een unieke ervaring, laat Robin weten.

 “Heel de week had ik geen stress. Zelfs zondagmorgen niet,” begint Robin zijn verhaal. “Maar op de verbinding naar de eerste KP kwam de stress echt wel opzetten. Net de hel, niet normaal. Het lezen van de nota’s op KP Monteberg ging echter goed. We eindigden op slechts 5 seconden van Bjorn Ramboer.”

RallyTime animated
VAS

 “De tweede KP van de dag, KP Busseboom, ging het minder goed. Halverwege de KP liet ik me afleiden door een paar wagens die in de gracht lagen. Daarnaast merkten we ook dat de wagen te kampen had met vermogen verlies.”

 “Na de service trokken we opnieuw richting Monteberg met de gedachte dat alles terug OK was. Het lezen van de nota’s ging opnieuw vlot. Ondanks dat we de laatste 2 kilometers opnieuw vermogen verlies hadden, reden we 10 seconden sneller dan in de eerste ronde. Het vertrouwen in de wagen zat dus wel goed.”

 “Op de verbinding vielen we echter stil omdat de motor het te warm kreeg. We geraakten uiteindelijk nog tot aan de start van KP Busseboom. Maar daar viel de wagen opnieuw stil. Om verdere schade te vermijden duwden we de wagen aan de kant. Ook het feit dat we waarschijnlijk stil zouden vallen op de KP speelde mee in onze beslissing. Door de wagen voor de start aan de kant te zetten, hinderden we de andere deelnemers immers niet.”

 “Spijtig dat het avontuur niet langer duurde, maar rally is nu eenmaal een mechanische sport. Bij deze wil ik het hele MICA autosport team en Stijn Blanchard bedanken voor deze unieke ervaring. Een ervaring die me alvast geleerd heeft dat het snel gaat op het parkoers. Veel sneller dan ik ooit gedacht heb wanneer ik langs het parkoers sta,” aldus Robin.

BRC
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X