Dit weekend nam Robin Vandenbusshe plaats in het rechterzitje bij Stijn Blanchard. Heel lang heeft de Short Rally van de Monteberg niet geduurd, maar toch blikt hij tevreden terug op zijn debuut als co-piloot. Een unieke ervaring, laat Robin weten.

 “Heel de week had ik geen stress. Zelfs zondagmorgen niet,” begint Robin zijn verhaal. “Maar op de verbinding naar de eerste KP kwam de stress echt wel opzetten. Net de hel, niet normaal. Het lezen van de nota’s op KP Monteberg ging echter goed. We eindigden op slechts 5 seconden van Bjorn Ramboer.”

KAMV
RT2

 “De tweede KP van de dag, KP Busseboom, ging het minder goed. Halverwege de KP liet ik me afleiden door een paar wagens die in de gracht lagen. Daarnaast merkten we ook dat de wagen te kampen had met vermogen verlies.”

 “Na de service trokken we opnieuw richting Monteberg met de gedachte dat alles terug OK was. Het lezen van de nota’s ging opnieuw vlot. Ondanks dat we de laatste 2 kilometers opnieuw vermogen verlies hadden, reden we 10 seconden sneller dan in de eerste ronde. Het vertrouwen in de wagen zat dus wel goed.”

 “Op de verbinding vielen we echter stil omdat de motor het te warm kreeg. We geraakten uiteindelijk nog tot aan de start van KP Busseboom. Maar daar viel de wagen opnieuw stil. Om verdere schade te vermijden duwden we de wagen aan de kant. Ook het feit dat we waarschijnlijk stil zouden vallen op de KP speelde mee in onze beslissing. Door de wagen voor de start aan de kant te zetten, hinderden we de andere deelnemers immers niet.”

 “Spijtig dat het avontuur niet langer duurde, maar rally is nu eenmaal een mechanische sport. Bij deze wil ik het hele MICA autosport team en Stijn Blanchard bedanken voor deze unieke ervaring. Een ervaring die me alvast geleerd heeft dat het snel gaat op het parkoers. Veel sneller dan ik ooit gedacht heb wanneer ik langs het parkoers sta,” aldus Robin.

VAS
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X