Dit weekend nam Robin Vandenbusshe plaats in het rechterzitje bij Stijn Blanchard. Heel lang heeft de Short Rally van de Monteberg niet geduurd, maar toch blikt hij tevreden terug op zijn debuut als co-piloot. Een unieke ervaring, laat Robin weten.

 “Heel de week had ik geen stress. Zelfs zondagmorgen niet,” begint Robin zijn verhaal. “Maar op de verbinding naar de eerste KP kwam de stress echt wel opzetten. Net de hel, niet normaal. Het lezen van de nota’s op KP Monteberg ging echter goed. We eindigden op slechts 5 seconden van Bjorn Ramboer.”

63ste OVV
BRC

 “De tweede KP van de dag, KP Busseboom, ging het minder goed. Halverwege de KP liet ik me afleiden door een paar wagens die in de gracht lagen. Daarnaast merkten we ook dat de wagen te kampen had met vermogen verlies.”

 “Na de service trokken we opnieuw richting Monteberg met de gedachte dat alles terug OK was. Het lezen van de nota’s ging opnieuw vlot. Ondanks dat we de laatste 2 kilometers opnieuw vermogen verlies hadden, reden we 10 seconden sneller dan in de eerste ronde. Het vertrouwen in de wagen zat dus wel goed.”

 “Op de verbinding vielen we echter stil omdat de motor het te warm kreeg. We geraakten uiteindelijk nog tot aan de start van KP Busseboom. Maar daar viel de wagen opnieuw stil. Om verdere schade te vermijden duwden we de wagen aan de kant. Ook het feit dat we waarschijnlijk stil zouden vallen op de KP speelde mee in onze beslissing. Door de wagen voor de start aan de kant te zetten, hinderden we de andere deelnemers immers niet.”

 “Spijtig dat het avontuur niet langer duurde, maar rally is nu eenmaal een mechanische sport. Bij deze wil ik het hele MICA autosport team en Stijn Blanchard bedanken voor deze unieke ervaring. Een ervaring die me alvast geleerd heeft dat het snel gaat op het parkoers. Veel sneller dan ik ooit gedacht heb wanneer ik langs het parkoers sta,” aldus Robin.

VAS
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X