In de Rallye de Wallonie zat het niet mee voor Steve Bécaert. Een steen zorgde ervoor dat de EVO X reeds vroeg aan de kant moest. Een tegenslag die na prestatie in de Short Rally van de Monteberg ongetwijfeld doorgespoeld is.

“Na onze pech in de Rally van Wallonië, waar een meegedraaide steen veel schade aan ons rechtervoorwiel had gemaakt en we genoodzaakt waren de strijd al vroeg te staken, stonden we zonder druk en zeer gemotiveerd aan de start in mijn thuisrally, de Short Rally van de Monteberg,” begint Steve zijn verhaal. “Toen ik na de eerste KP onze tijd bekeek, zag ik dat we zeer goed mee waren en niet al teveel tijd moesten toegeven op de favorieten. Mijn referenties zijn uiteindelijk nog steeds mannen als Bert Coene en Dennis Degroote. Tot mijn grote verbazing pakten we steeds rond de 10 sec per KP op hen.  En dat is veel gezien de verschillen tussen ons in Moorslede echt miniem waren. Het feit dat ik nu al wat meer kilometers heb met de EVO zal er ook wel wat aan doen.”

“We reden 7 foutloze KP’s en strandden uiteindelijk op 8 sec van de derde plaats. Zeer zuur als je weet dat we lange tijd achter de Porsche van Yves Bruyneel gezeten hebben. We verwijten Yves zeker niks want het was net het moeilijkste stuk van de wedstrijd, namelijk door het bos! Geen lachertje volgens mij met zo een wagen. Yves is een super sympathieke kerel die zich meteen verontschuldigde voor iets waar hijzelf toch niks kon aan doen. Uiteindelijk heeft iedereen wel ergens wat voorgehad. Dit noemen ze gewoon een wedstrijdfeit. In de namiddag ging het voor ons iets te snel om Delplace te volgen. Maar we zijn uiteraard zeer blij om 2 R5’s en paar Porsches voor te blijven. Het doel was top 10…”

KAMV
RT1

“Uit ervaring is gebleken dat grote plannen maken in onze sport niet veel nut heeft, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd en de volgende zal Bocholt worden. In 2015 en 2016 konden we met de Lancer steeds een top 10 behalen. Gezien de sterke opkomst van de R5’s dit jaar zal dit resultaat evenaren moeilijker zijn. Maar wie weet…” besluit Steve.

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X