In de Rallye de Wallonie zat het niet mee voor Steve Bécaert. Een steen zorgde ervoor dat de EVO X reeds vroeg aan de kant moest. Een tegenslag die na prestatie in de Short Rally van de Monteberg ongetwijfeld doorgespoeld is.

“Na onze pech in de Rally van Wallonië, waar een meegedraaide steen veel schade aan ons rechtervoorwiel had gemaakt en we genoodzaakt waren de strijd al vroeg te staken, stonden we zonder druk en zeer gemotiveerd aan de start in mijn thuisrally, de Short Rally van de Monteberg,” begint Steve zijn verhaal. “Toen ik na de eerste KP onze tijd bekeek, zag ik dat we zeer goed mee waren en niet al teveel tijd moesten toegeven op de favorieten. Mijn referenties zijn uiteindelijk nog steeds mannen als Bert Coene en Dennis Degroote. Tot mijn grote verbazing pakten we steeds rond de 10 sec per KP op hen.  En dat is veel gezien de verschillen tussen ons in Moorslede echt miniem waren. Het feit dat ik nu al wat meer kilometers heb met de EVO zal er ook wel wat aan doen.”

“We reden 7 foutloze KP’s en strandden uiteindelijk op 8 sec van de derde plaats. Zeer zuur als je weet dat we lange tijd achter de Porsche van Yves Bruyneel gezeten hebben. We verwijten Yves zeker niks want het was net het moeilijkste stuk van de wedstrijd, namelijk door het bos! Geen lachertje volgens mij met zo een wagen. Yves is een super sympathieke kerel die zich meteen verontschuldigde voor iets waar hijzelf toch niks kon aan doen. Uiteindelijk heeft iedereen wel ergens wat voorgehad. Dit noemen ze gewoon een wedstrijdfeit. In de namiddag ging het voor ons iets te snel om Delplace te volgen. Maar we zijn uiteraard zeer blij om 2 R5’s en paar Porsches voor te blijven. Het doel was top 10…”

63ste OVV
VAS

“Uit ervaring is gebleken dat grote plannen maken in onze sport niet veel nut heeft, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd en de volgende zal Bocholt worden. In 2015 en 2016 konden we met de Lancer steeds een top 10 behalen. Gezien de sterke opkomst van de R5’s dit jaar zal dit resultaat evenaren moeilijker zijn. Maar wie weet…” besluit Steve.

Stannic
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X