Vier jaar na zijn debuut als co-piloot wou Melvin Florissoone nog eens een gooi doen naar de historic overwinning in de Shortrally van de Monteberg. Dit keer werd hiervoor gerekend op de stuurmanskunsten van Stefaan Prinzie. Met de Stesha Opel Ascona 400 had het duo alvast een krachtig wapen in handen om de strijd aan te gaan met een handvol snelle historic wagens.

“De Monteberg betekent wel iets. In 1990 was dit mijn allereerste rally. Toen met een Opel Kadet GSI 16V. In 2006 was het de allereerste rally samen met Sharon en meteen ook voor haar de eerste meters in een rallywagen, dit met de BMW M-Z3. In 2010 vierden we er de 20 jarige rally periode met de GEKO Porsche GT3, dit was meteen ook de laatste deelname op den berg,” begint Stefaan Prinzie. “Zondag was het warm voor zowel machine als piloten, de bandenkeuze was dan ook niet gemakkelijk. Na een eerder rustige start op de eerste KP Monteberg, stonden we meteen op een tweede plaats op 0,7 seconden van Piet Declercq. De hobbelige stroken op KP2 Busseboom, kon onze Ascona 400 niet verteren, ik moest terugdenken aan de Ypres rally 2017, ook daar sprong de wagen alle kanten op. In de tweede boucle verdween Piet Declercq uit de wedstrijd en stonden we aan de leiding, doch kwam Lode De Keyser sterk opzetten. Maar zoals de wagen heen en weer sprong gingen we de eerste plaats niet kunnen vast houden. Voor de derde ronde hebben we een drastische wijziging gedaan aan de wagen, we zetten hem 10 cm smaller achteraan en plots konden we voluit gaan over het hobbelige parcours. Zo werd onze overwinning een feit! Met dank aan Melvin, het serviceteam en alle supporters,” vertelt Stefaan Prinzie.

Melvin Florissoone haalt op deze manier een 3e zege binnen op de Monteberg.

RallyTime animated
RT2

“Het leek me altijd al eens leuk om naast Stefaan in het co-zitje te kruipen en in deze shortrally kreeg ik de kans, waarop ik enkel een positief antwoord kon geven. Het was dan wel van 2016 geleden dat ik nog in een rallywagen stapte, na enkele meters voelde ik me meteen terug thuis in het rechterzitje. Ik ben onder de indruk van de stuurmanskunsten van Stefaan, hij draait dan ook niet zomaar mee in de Belgische top. Met een leuke sfeer zowel in- als buiten de wagen werd het een dag om nooit te vergeten, met als kers op de taart opnieuw de historic overwinning! Ik bedank hiervoor graag Stefaan, het serviceteam, de FM rallymovies cameraploeg en alle supporters!” aldus Melvin Florissoone.

Stefaan en Melvin werden eerste in historic en 19e algemeen. De volgende wedstrijd voor de Stesha Ascona 400 wordt de Sezoensrally.

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X