De ganse wedstrijd zagen we een mooi duel tussen de twee jongeren van het JobFIXers Rally Team, Pieter-Jan Michiel Cracco en Achiel Boxoen. Voor Pieter-Jan Michiel en Jasper Vermeulen begon het ‘s ochtends niet zo goed.

“We hebben inderdaad twee keer een probleem gehad op de openingsproef, waardoor we niet goed aan de dag konden beginnen. Het eerste probleem hadden we op de lange openingsproef zaterdagochtend. Mijn HANS-systeem was stuk. Ik vroeg aan de starter om te mogen wachten op een andere HANS, maar daar wilde men niet van weten. Uiteindelijk heb ik toch een andere HANS genomen, maar ondertussen was de klok al aan het lopen. We verloren daardoor een veertigtal seconden en die tijd werd niet gecorrigeerd. Jammer, want het gaat toch om veiligheid,” vertelde Pieter-Jan Michiel, die vanaf zaterdagmiddag beter in het ritme kwam, met onder andere een vijfde tijd algemeen in Natoye, een van de snelste proeven van de wedstrijd. “Die snelle proeven zijn ongelofelijk. De eerste ronde moet ik wel gebruiken om het parcours wat beter te leren kennen en daarna kan ik met wat meer vertrouwen aanvallen. Het ging erg hard. Maar, in vergelijking met de Fabia’s hebben we op dit parcours een tekort aan topsnelheid. Onze top is 188 km/h, terwijl de Fabia’s zeker 200 km/h halen. Dat wil ik echter niet gebruiken als excuus. Zet Sébastien Ogier aan het stuur van onze Fiesta R5 en hij rijdt iedereen naar huis!”

Ook zondagochtend begon in mineur voor Pieter-Jan Michiel. Het regende en de voorruit was beslagen. “Een heel frustrerende ervaring, want ik zag quasi niets. Maar, na twee proeven hadden we het opgelost en kon ik me weer amuseren. Ik mocht van Jasper niet naar de tijden kijken. We eindigen op een zevende plaats, op 15 seconden van Patrick Snijers. Een mooi resultaat, want zonder onze problemen zouden we zeker zesde geweest zijn. Ik heb in elk geval erg veel geleerd en me goed geamuseerd.”

KAMV
BRC

RallyTime animated
KAMV
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
X