De Rally van Wallonië heeft het vertrouwen van Achiel Boxoen een boost gegeven. Ondanks het feit dat hij de slotfase moest opgeven, was de progressie in deze vierde manche van het Belgisch kampioenschap duidelijk. Achiel, die voor de eerste keer werd genavigeerd door Renaud Herman, leek op weg naar een mooie zesde plaats tot hij een klein foutje maakte.

De wedstrijd begon voor Achiel Boxoen ook niet vlekkeloos. “Op de eerste proef in Mohiville liet ik me even verrassen en schoven we van de baan. De auto stond te zacht afgeveerd, waardoor ik hem niet goed aanvoelde. We hadden wat geluk, maar vanaf de derde proef zaterdagmiddag kreeg ik terug een goed gevoel. Alleen de proef in Natoye ligt me niet om een of andere reden.”

Achiel rukte stelselmatig op in het klassement. Hij ging het duel aan met Patrick Snijers. Van de 8ste plaats zaterdagavond, schoof hij zondagmiddag door naar de zesde plaats. De nota’s werden door Renaud Herman perfect gelezen in het Nederlands. Helaas ging het drie proeven voor de finish mis in Vedrin.

RallyTime animated
VAS

“Wat later liep de temperatuur van de motor op en moest ik de wagen aan de kant zetten om verdere schade te voorkomen,” aldus Achiel Boxoen, die veel progressie maakte. “Ik vertrek hier wel met een goed gevoel. We reden een vierde tijd in Bois-de-Villers. Dat betekent dat we toptijden kunnen rijden, maar dan moet alles perfect gaan. Elke remzone op het juiste moment in de remmen, op het juiste moment op het gas, weten waar je kan aanvallen… Die ervaring hebben de toppers. Ik ben nog niet voldoende constant op dat vlak. We hebben in elk geval de kloof al flink verkleind…”

KAMV
RT2
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X