Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met de Maes Porsche 997 GT3 als zesde geëindigd in de rally van Wallonië, de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally 2018. Net zoals in de rally van Spa won Snijers in Jambes de GT klasse.

De 35e rally van Wallonië begon een beetje stroef voor Patrick Snijers. “Bovenop de Citadel van Namen lag er bijzonder veel kiezel en dat speelde niet meteen in ons voordeel. Vrijdagavond ging ik slapen met een 18e plaats. Geen paniek. Op zaterdag waren er wel enkele ritten die mij en de Porsche lagen.”

Op zaterdag werden er 12 klassementsritten gereden te beginnen met de bijna 24 km lange rit van Nettinne-Mohiville. “We reden er de achtste tijd algemeen en schoven meteen op naar de 11e plaats” zegt Patrick Snijers. “In Malonne reden we de zesde tijd algemeen en schoven we op naar de zevende plaats waarna een interessante strijd met enkele R5 wagens begon. Tot twee ritten van het einde liep alles letterlijk op wieltjes tot er eerst een probleem met de alternator de kop op stak waardoor er zich een probleem met de stuurbekrachtiging voordeed. In de laatste rit van de dag deed de koppeling nukkig. Bij het afsluiten van de dag hadden we 45 minuten om alle problemen op te lossen. Het team van BMA haalde de versnellingsbak van onder de wagen en begon te werken aan de koppeling. Op hetzelfde moment waren er andere mecaniciens bezig met de alternator te vervangen. Toen dat probleem opgelost werd was de koppeling vervangen en zat de versnellingsbak bijna opnieuw onder de wagen. De klus was geklaard op 40 minuten. Fantastisch!”

BRC
VAS

Snijers en Thierie begonnen als negende aan de kletsnatte slotdag van de rally van Wallonië. “Het doel was om onze positie vast te houden. In plaats daarvan schoven we op zondag nog drie plaatsen op naar de zesde plaats. Een fantastisch resultaat na een wedstrijd waar we zeer hard gereden hebben. Ik ben fier op het resultaat en dank dat aan het uitstekende werk van BMA en aan mijn corijder Davy Thierie. Zesde algemeen en de zege in de GT. Opdracht volbracht. Davy en ikzelf kijken nu al uit naar de Sezoensrally.”

VAS
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X