Eerst laten we Pedro aan het woord over wat zijn ervaringen waren in de TAC-rally, waarin hij voor het eerst een achtertrekker onder het achterwerk had. Daarna stellen we nog enkele vragen aan zijn co, de immer sympathieke Laure Poissonnier.

De TAC-rally… Wat een rally… Wat een ervaring… En wat een zálig avontuur! Voor het eerst in een achterwiel aangedreven wagen gingen we van start, met een klein hartje. Algauw wisten we dat de BMW 130i een pracht van een wagen is op alle vlakken. Voor de shakedown hadden we nog maar 200 meter met de wagen gereden. Maar dat was al voldoende om een stevige indruk achter te laten.

RallyTime animated
BRC

Op de shakedown gingen we voorzichtig van start, met de bedoeling de juiste afstelling te vinden. Zaterdagmorgen was het dan zo ver. We klokten de eerste lus af met een zeer mooie 11de tijd algemeen. Voor de tweede lus besloten we dit tempo aan te houden maar door een verkeerde bandenkeuze verloren we toch enige tijd op die lange special. De banden kregen te warm waardoor we tractie verloren. Uiteindelijk sloten we de rally af op een verdienstelijke 13de plaats algemeen.

De eerste ervaring met de BMW was dus gewoon zalig. Na elke KP stond er dan ook een grote glimlach op onze gezichten. Dat er nog een vervolg komt met de BMW, dat staat vast! Met de Peugeot gaan we alvast van start in Ieper, de Condroz en de East Belgian Rally. De rest van het seizoen zal normaal gezien met de BMW zijn.

Een dikke merci aan Brecht Hoorne om ons deze kans te geven. Tevens wil ik ook de sponsors bedanken: ‘Feys-Pattyn’, ‘de Zeeparel’ en ‘In de Rustplaats’ te Ieper. En natuurlijk ook een woordje van dank aan Laure, die me terug blindelings over de Tieltse wegens navigeerde. Zonder haar was dit resultaat nooit haalbaar geweest.

Op naar de Monteberg!

Laure, hoe heb jij het weekend ervaren?

“Met een gezonde portie stress vertrokken we richting Tielt. Maar toch met vertrouwen en een goed gevoel, dankzij ons goed notasysteem. Dat bleek ook toen we na de eerste lus de 11de stek bekleedden. De rally sloten we af op een mooie 13de plaats algemeen. Dus ik denk dat we mogen spreken van een succes. En wat een prachtige wagen!”, aldus Laure

Had je reeds ervaring in een achtertrekker en zo ja, heeft dit je geholpen in dit avontuur?

“Mijn eerste jaar heb ik een paar BMW’s genavigeerd. Het meest onder de indruk was ik van Erik Vleminckx. Die heeft me omver geblazen, toen in Kasterlee!! Dat vergeet ik nooit, dat was veruit de beste les die ik ooit kreeg. Ook reed ik al mee met Andy Gryson, waarbij ik me ook goed amuseerde.
Trouwens ook een goeie piloot, die Andy.”

 Is er een verschil in het maken en lezen van nota’s voor een achterwiel aangedreven wagen ten opzichte van de nota’s voor een voorwiel aangedreven wagen?

“Sowieso is er een verschil in snelheid. En nota’s lezen op snel tempo is wel degelijk werken, en dat maakt het nog leuker! Meer werken dan bij de Peugeot. Niet dat we ‘r niets hoefden te doen, maar achtertrekkers breken uit achteraan en dan moet je die terug recht krijgen.”

Voor herhaling vatbaar, denk ik dan?

“Zeker! Dikke pluim voor Pedro trouwens, dat hij dit aandurft. De combinatie van goede nota’s en deze wagen zal ons nog verbazen. We hebben de smaak te pakken. We waren beide zeer enthousiast over het gevoel in de wagen. En dat we deze eerste keer dan ook met zo’n goed resultaat kunnen afsluiten, maakt me trots. Ik mag me gelukkig prijzen met een piloot als Pedro. Mijn doel is dan ook hem over het asfalt te begeleiden tot aan de finsh, hem motiveren zijn grenzen te verleggen en hem gerust te stellen zodat hij kan rijden zonder stress.”

“Bedankt ook aan Feys-Pattyn, de Zeeparel en restaurtant In de Rustplaats in Ieper”

VAS
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X