Na de vele uren werk van de servicecrew, om eindelijk de diff-uivel van vorig jaar weg te werken, stond de BMW klaar voor de eerste rally van het seizoen, namelijk de TAC-rally te Tielt. 

Dat de TAC rally de rally van het gladde asfalt is, wisten we al lang. Toch is het iedere keer opnieuw wennen.

Met de nodige voorzichtigheid, doch aan strak tempo, werd de eerste klassementsproef gereden en groot was de verbazing dat we na de eerste KP op de 2de plaats stonden en dat we direct 15sec tegen ons “savatten” kregen. Dat Lommers een rappe Limburger is wisten we meteen, dus moest alles op alles gezet worden om deze bij te benen.

RallyTime animated
BRC

Op de volgende proeven lukte dit aardig en zo stonden we na ronde 1 op de 2de plaats. Tijdens de service werd het nodige sleutelwerk aan de ophanging verricht en konden we ronde 2 met gerust gemoed aanvatten met misschien een aanval op de eerste plaats. Gezien de achterstand reeds 33sec bedroeg wisten we dat dit een utopie was, maar “never give up” is een leuze die we graag hanteren.

De uitslag van de eerste KP was in vergelijking met ronde 1 groot daar we nu slechts 0,6 sec toegaven. Tuurlijk kon de leider reeds beginnen te “controleren” wat ook het geringe verschil hielp bepalen. Met het oog op het kampioenschap was een tweede plaats perfect. Dit was ook verdiend daar we steeds ook de 2de snelste tijd per proef op de tabellen lieten noteren. Terug een beker voor de trofeekast. Op naar de Sezoensrally te Bocholt.

Onze volgende rally is 5 – en 6 mei de Monteberg rally waar Brecht en Benny zullen starten. Nogmaals een dikke merci aan de servicecrew, sponsors en supporters.

RT2
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X