Dit weekend strijkt het jobFIXers Belgian Rally Championship neer in Tielt. Ook het G&V Racing Team slaat er zijn tenten op. Bert Coene zal er immers van start gaan in de TAC Rally die ondertussen al aan zijn 45ste editie toe is. Een wedstrijd waarin hij in de laatste edities een mooi resultaat wist neer te zetten.

“In 2016 moesten we last minute op zoek naar een andere copiloot,” herinnert Bert zich. “Onze zoon Mats moest op vrijdagavond onverwachts in het ziekenhuis opgenomen worden waardoor Petra forfait moest geven. Marc Vandemoortele nam haar plaats in. We werden 7de algemeen en eerste in groep N. Marc was na afloop dan ook vol lof over de nota’s van Petra.”

Met een 11de plaats algemeen ging de overwinning in groep N ook vorig jaar naar Bert. Rekening houdend met het sterke deelnemersveld mikt hij dit jaar iets lager in het algemeen klassement.

KAMV
VAS

“Dit jaar hopen we op een plaats in de top 15,” aldus Bert. “Waarschijnlijk is zelfs dit een beetje te hoog gegrepen. Er staan immers niet minder dan 12 R5 wagens en 10 Porsche GT3’s aan de start. Daar moet je dan nog enkele snelle BMW’s aan toevoegen en enkele snelle Mitsu’s EVO groep A. Wagens waarin we in droge omstandigheden niet tegen opgewassen zijn. Ons doel is dan ook de wagen heelhuids aan de finish te brengen en daarbij mikken we op de eerste plaats in groep N.”

VAS
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X