Met een deelname aan de rallysprint van Moorslede wou hij zijn seizoen vroeger dan anders op gang brengen. Bedoeling was om zich door een ervaren piloot te laten begeleiden en hem de knepen van het vak verder bij te brengen. En zo kwam hij bij Tobi terecht… Aan het woord is Wouter Gevaert.

“Ik volg hem al langer dan vandaag en ik kijk ook zeer naar hem op”, aldus Wouter.

“Vanaf de eerste seconde dat we samen in de wagen zaten voelde ik me op mijn gemak bij Tobi”, vervolgt Wouter. “We hebben niet echt de zelfde rijstijl. Ik hou ervan om de Manta te laten uitbreken, ook daar waar het niet nodig is. Doordat ik nog niet alle sponsors kon overtuigen met mij in zee te gaan dit seizoen, was het van het allergrootste belang de Manta heelhuids over de meet te krijgen. Dus profiteerden we van de zaterdagse verkenningen om de puntjes op de i te zetten in de nota’s. Zodat we deze ten volle konden gaan gebruiken om de Manta zonder kleerscheuren en zo snel mogelijk over de meet te brengen.”

RT1
KAMV

“Op zondag zijn we ‘rustig aan’ gestart, zoals we bespraken. Aftasten hoe het parcours er bij ligt, na de overvloedige regenval van de nacht ervoor en om al niet van in het begin fouten te maken.”

“Echter” sakkert Wouter, “na slechts 1km gevorderd te zijn op SS1 weigerden de ruitenwissers dienst. We spraken elkaar wat moed in en door een perfecte navigatie viel onze tijd best wel mee. Met het wegblijven van de regen en het opdrogen van het parcours konden we de Manta de sporen geven. Met een ervaren piloot zoals Tobi aan mijn zijde konden we de strijd aanbinden tegen de Sierra Cosworth RS van Toorre en de E30 M3 van De Rouck”

“Dit resulteerde in een 3de plaats op 1,17 sec van de tweede stek, ingenomen door De Rouck. Lietaer met de Legacy toonde zich alweer heer en meester. Proficiat Paul!”, besluit Wouter.

“Hopelijk kunnen we hiermee nog enkele sponsors aanspreken om de Manta samen in koers te brengen dit jaar.”

Wouter houdt er sterk aan Tobi te bedanken voor het overbrengen van zijn kennis! Ook bedankt Wouter KBracing om de Manta in topvorm te houden en hoopt dit in de toekomst zo te kunnen blijven doen. Ook de sponsors worden nog eens extra in de verf gezet en bedankt voor het vertrouwen:

SNP Wear
BECAUS Exclusieve Tuinen & Zwembaden
Schilderwerken-decoratiewerken DEKRISCO
A.S.I. Dierick Algemeen Schrijnwerk & Interieurbouw

BRC
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X