Patrick Snijers neemt vandaag deel aan de Herock Spa Rally, de tweede van in totaal negen rally’s die meetellen voor het BK rally. Twee weken na de mislukte seizoenstart is Snijers vastberaden om zich te tonen met zijn Maes Containers Porsche GT3 997.

Patrick Snijers moet het dit weekend stellen zonder zijn vaste co-rijder. Luc Bouchat moet omwille van professionele redenen passen voor de Herock Spa Rally. Davy Thierie neemt zijn plaats in.

Snijers en Thierie zaten gisterenavond samen in de wagen tijdens de shakedown. De Porsche kende geen enkel probleem en lijkt klaar voor de strijd. “We hebben gisteren uitgebreid getest en alles verliep perfect” zegt Patrick Snijers. “We hebben geen idee wat er twee weken geleden mis is gegaan. Ik denk dat het een combinatie van 3 dingen is geweest. De banden hadden misschien teveel grip en het was ook wel heel erg koud. Die twee dingen in combinatie met een rijder die misschien te gretig was en mogelijk zo teveel van het materiaal heeft geëist kan de oorzaak geweest zijn. Een andere verklaring heb ik niet. Ik heb altijd goede ervaring gehad met de Porsche en met BMA. De pagina is omgeslagen. Straks starten we in een nieuwe rally.”

VAS
RallyTime animated

De rally van Spa steekt in een nieuw kleedje. Het rallycentrum is niet langer in het centrum van Spa. Vanaf deze editie is het epicentrum op het circuit van Francorchamps. “Er zijn zelfs enkele ritten uitgetekend op en rond het circuit” zegt Patrick Snijers. “Het nadeel is dat we slechts twee keer hebben kunnen verkennen. Vrijdagavond zijn er toch twee ritten van meer dan 23 km die volledig in het donker gereden worden. Mensen die de streek hier kennen zijn dan toch misschien wat bevoordeeld. Op zaterdag is er de klassementsrit met de Clémentine. Een rit waar jongens van mannen gescheiden worden. In eerste instantie wil ik genieten van mijn wedstrijd, de Porsche veilig thuis brengen en punten pakken voor het kampioenschap. Maar wie mij kent weet dat ik altijd ambitieus ben. Ik wil de GT klasse winnen en zo hoog als mogelijk eindigen in het algemeen klassement. Voor deze wedstrijd is er extra concurrentie van streekrijder Fred Bouvy en het is ook uitkijken naar De Cecco die met een nieuwe Abarth aan de start komt.”

RT2
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X