Vandaag spraken we met Jelle Vermeire, benieuwd naar de vooruitzichten van 2018, en een terugblik op 2017.

Op de vraag hoe Jelle terugblikt op het seizoen 2017, verraadt het enthousiasme in zijn stem reeds dat het een prachtig jaar moet geweest zijn. “Als ik even snel tel, dan heb ik 12 wedstrijden gereden, waarvan ik er slechts één niet heb uitgereden. Van die 12 wedstrijden reed ik er 2 met een R5, wat een ervaring!”

RallyTime animated
RT2

Alsof hij het opnieuw beleeft en geniet van het moment, doet hij het relaas van een ‘coupure’ die hij normaliter ‘a fond’ neemt met de Fiesta R2T, zo ook deed hij het met de Fiesta R5, wat resulteerde in een warm moment. Voor hem én voor zijn papa die iets verder zoonliefs exploten stond gade te slaan.

“Enige domper op het fantastische jaar,” blikt Jelle terug, “is dat ik nét dat beetje vermogen tekort kwam omdat ik met gewone benzine moest rijden en niet met koersbenzine. Daardoor heb ik veel écht op de limiet moeten rijden om enigszins aansluiting te vinden”

Echter, 2017 eindigde toch enigszins in mineur, door de totall loss van zijn Fiesta R2T. Deze werd in de Condroz bestuurd door Loyen, die al in de 2de KP van de baan ging.

“De Fiesta was mijn persoonlijke wagen en een wagen huren valt duur uit. Daarom heb ik besloten om het in 2018 wat kalmer aan te doen en na te denken wat en hoe voor 2019. Daar ben ik echter nog niet uit,” aldus Jelle.

Zullen we jou dan ook niet aan de start zien van de rallysprint van Moorslede?
“Aan de start niet, wél in het servicepark, waar ik aan de wagen van Bianca Boddaert zal sleutelen”

Wat kunnen we dan verder verwachten van jou, in 2018?
“Hoewel ik reeds had aangegeven het kalm aan te doen in 2018 en geen R5 te huren, ben ik nu toch bezig het budget bijeen te sprokkelen om in de TAC aan de start te komen met een R5. De gelegenheid deed zich voor en ik kon het niet laten… We zien wel wat er verder uit de bus komt”

Jelle houdt er aan de sponsors te danken om het seizoen 2017 mee tot een succes te maken.

BRC
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X