Traditioneel stelt BSK Motorsport de wagen voor bij drankenhandel en feestmateriaal Jan Prinzie te Staden. Ook dit jaar was daar geen uitzondering. De gladde wegen vrijdagavond waren deels een spelbreker. Het weerhoudt ons echter niet om Kris Gellinck zijn verhaal te laten doen.

Vooraleer we terugblikken op vorig seizoen… waarvoor staat BSK Motorsport?

“BSK Motorsport hebben we zelf bedacht,” vertelt Kris. “Ik heb twee zonen Benjamin en Sebastiaan. Vandaar de B en de S. Daarnaast hebben we de K van mijn voornaam toegevoegd en zo is BSK ontstaan. BSK is in de kleuren van de Belgisch vlag waar we trots op zijn. Motorsport staat dan weer voor alles wat met motoren te maken heeft en niet alleen met rally. Een klein beetje hoop ik, zoals elke vader denk ik, dat mijn zonen iets met motoren gaan doen. Dan kunnen ze met deze naam verder ook al is het geen rally.”

RT1
VAS

Hoe kijk je terug op het vorige seizoen?

“Vorig seizoen hadden we voorgenomen om voor het VAS kampioenschap te gaan. Maar de eerste wedstrijd dat we reden, Monteberg, hebben we jammer genoeg moeten opgeven met een gebroken cardan. Dit voelde niet leuk aan want inmiddels hadden we al 5 seizoenen achter de rug met onze BSK Beemer en had hij me nog nooit in de steek gelaten. Alles aan de wagen wordt immers tijdig vervangen. Op naar ORC Rally waar we terug een mooi resultaat neerzetten. In Wervik waren we opnieuw goed bezig maar na de eerste lus vernomen we dat er een ophangingsgewricht gescheurd was. Om verdere schade te vermijden hebben we dan de handdoek gegooid. De pechvogel sloeg twee maal toe en zo pakten we twee maal geen punten. Daarom besloten we om verder in het seizoen a la cart te rijden.”

Zoals je aangeeft, rijdt je al een hele tijd met de BMW E36. Ongetwijfeld heb je er al mooie momenten met beleefd.

“Inmiddels hebben we nu al 6 seizoen achter de rug. Het mooiste moment was wel vorig jaar in de Rally van Staden, mijn thuisrally. ‘s Morgens in de regen lieten we met onze BMW, die maar een 2500cc is, veel zwaardere jongens achter ons. We klokten een 11de tijd algemeen. Naar mate het opdroogde konden de anderen ietsje terug komen, maar wij gingen ervoor om onze sponsors toch een mooi resultaat te schenken. En dat deden we door met een 13de tijd algemeen over de finish te rijden, een super gevoel.”

“Mijn mooiste jaar was wel het eerste jaar, in 2012, dat ik koerste. Voor mij was dat een leerjaar met een achtertrekker waarin we zeker geen rekening hielden met een kampioenschap. Wanneer we de laatste wedstrijd in het service kwamen zeiden mijn servicemannen dat ik kampioen was. Ik kon dat echter niet geloven. Tot ik op het podium reed en hoorde dat ik algemeen Pak Kampioen 2012 was, Pak Kampioen klasse H en VAS Kampioen klasse H.”

Het nieuwe seizoen komt eraan. Opnieuw met de BMW E36 en Kevin Crombez in het rechterzitje.

“De BMW E36 hebben we inderdaad opnieuw klaar gezet voor het nieuwe seizoen. Veranderingen hebben we niet aangebracht. Tijdens de winterstop hebben we een grondige controle uitgevoerd en de nodige vervangingen gedaan. 2018 wordt voor mij een jaar waar ik de sponsors wil laten zien, een jaar waarin we rijden om hen in het daglicht te zetten. Voor het kampioenschap, dat zien we wel. Het voornaamste is ons amuseren en wedstrijden rijden.”

“Ook Kevin Crombez is terug van de partij. Vorig jaar was het de eerste keer dat hij met mij meeging en het klikte meteen in de wagen. Ik mag wel zeggen dat ik verbaast was hoe vlug hij zich aanpaste aan mijn nota’s om mij te navigeren. We hebben niet zoveel gereden verleden jaar maar ik ben er zeker van dat hij nog vorderingen zal maken, ik ben super tevreden van Kevin.”

Rally rijden doe je niet alleen. Naast de copiloot zijn er nog tal van mensen die het team helpen.

“Het onderhoud doe ik meestal zelf omdat ik mijn servicemannen niet teveel van hun privé leven wil houden. Ik ben al blij dat ze me willen helpen in de weekends tijdens de wedstrijden. Bij deze bedank ik dan ook graag mijn broer Windy, Ruben, Hans, Marc Vanlerberghe en Andy Vanlerberghe. Ook Eric Deprez, Matthias, Dirk en Frederik die bijspringen als het nodig is. Bedankt mannen! Bij deze zijn we wel nog op zoek naar servicemensen die ons willen helpen want Marc is ook piloot met als co Windy. Wanneer zij rijden wordt de service wat krapjes.”

“Voor de catering zorgt dan weer mijn vrouwtje Jacinta, samen met mijn zoontjes Benjamin en Sebastiaan. Een dikke merci.”

“Wie ik zeker ook wil bedanken zijn de mensen die ons ieder jaar helpen bij de voorstelling van de wagen Jan Prinzie, Emelie, Franky en Ann Prinzie en zoon, Stefaan en vrouw, Kevin en Gwendoline en de mensen van ons jaarlijks eetfestijn. Natuurlijk ook alle fotografen voor de mooie foto’s en filmpjes tijdens onze wedstrijden, bedankt.”

Ook dit jaar kan Kris reken op zijn trouwe sponsors en enkele nieuwkomers.

“Dit jaar hebben we twee nieuwe sponsors namelijk Afsluitingen en Kraanwerken STIBEGRO (Staden) en tuinen JOZEF (Houthulst). Ik ben superblij dat ze partner van ons worden, super bedankt. En zeker wil ik ook mijn trouwe sponsors bedanken: Schilderwerken Vanhaelewyn Davy (Staden), Timmerwerk Freddy Bruggeman (Staden), Schoonheidsinstituut Pur ELLE (Staden), Carrosserie Hoorelbeke (Staden), Drankenhandel en Feestmateriaal Jan Prinzie (Staden), Verzekeringen Vandenbulcke (Staden), Banden Vandewalle (Staden), Garage Degrande (Staden), Brillen Anseeuw (Staden).

“Hierbij alvast een datum om in jullie agenda te plaatsen. Op zondag 16 september 2018 gaat ons jaarlijks eetfestijn terug door in zaal Blommenhof te Staden, met springkasteel voor de kids. Steak op de grill, frietjes en groentjes en voor de kids mogelijkheid met frikandel. Kaarten op voorhand te bestellen via mezelf,” besluit Kris.

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X