Dit weekend start met de Rally van Haspengouw het Belgisch rallykampioenschap. Het is ook meteen de start voor een volgende stap in de autosportcarrière van Jens Neskens. Na een jaartje Regularity en enkele demo wedstrijden staat hij immers aan de start van het RACB Criterium in Landen. Samen met zijn vader Danny Neskens, die de nota’s zal verzorgen, is het de bedoeling om een 10-tal wedstrijden te rijden. En dit met een wagen die vele rallyliefhebbers zich nog wel zullen herinneren.

“Zowel ik als mijn vader Danny zijn echte autoliefhebbers,” vertelt Jens. “Vandaar ontstond het idee om via de autosport reclame te maken voor ons familiebedrijf Marathon bvba (ramen en deuren, veranda’s, zonweringen, rolluiken, poorten). Onze eerste rally wordt de Rally van Haspengouw.”

Vorig jaar reed je nog Regularity met de Opel Kadett C GT/E. Met welke wagen rijd je dit jaar?

KAMV
VAS

“Vanaf dit jaar rijden we met een opnieuw opgebouwde Opel Ascona B. Het is de wagen waarmee  Gunther Monnens nog gereden heeft. De wagen hebben we op de kop kunnen tikken via enkele gepassioneerde OPEL mannen. Ze hebben de wagen voor ons klaargestoomd en zullen ook het onderhoud doen. Alvast willen wij deze mannen hiervoor oprecht bedanken, want zonder hen zou het verhaal niet zo vlot verlopen.”

Met welke verwachtingen start je aan je eerste rallyseizoen?

“De doelstelling is, om in elke rally, de wagen heelhuids aan de finish te krijgen. Dat gaan we tenminste proberen te doen. Het is immers het eerste jaar dat we echt competitief rally gaan rijden. Het zal dus zeker hier en daar nog wat leren worden. Daarnaast moet ik de wagen ook nog ontdekken want meer dan 10 minuutjes op een klein circuit heb ik er nog niet mee gereden. Verder gaan we ons best doen om de sponsors in een mooi daglicht te brengen. Mede dankzij hen is het mogelijk om deze droom te laten uitkomen. Ik wil deze mensen dan ook enorm bedanken. We zullen hen niet teleurstellen.”

Na de Rally van Haspengouw, hoe gaat het verder?

“Na de Rally van Haspengouw starten we zeker in Hannuit, JL Dumont en Zuid-Limburg. Daarnaast wordt er gedacht aan de Shortrally van Kasterlee en de Sezoensrally in Bocholt. Het volledige programma ligt echter nog niet vast. Het is de bedoeling om circa 10 wedstrijden te rijden,” besluit Jens.

VAS
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X