Dit weekend start met de Rally van Haspengouw het Belgisch rallykampioenschap. Het is ook meteen de start voor een volgende stap in de autosportcarrière van Jens Neskens. Na een jaartje Regularity en enkele demo wedstrijden staat hij immers aan de start van het RACB Criterium in Landen. Samen met zijn vader Danny Neskens, die de nota’s zal verzorgen, is het de bedoeling om een 10-tal wedstrijden te rijden. En dit met een wagen die vele rallyliefhebbers zich nog wel zullen herinneren.

“Zowel ik als mijn vader Danny zijn echte autoliefhebbers,” vertelt Jens. “Vandaar ontstond het idee om via de autosport reclame te maken voor ons familiebedrijf Marathon bvba (ramen en deuren, veranda’s, zonweringen, rolluiken, poorten). Onze eerste rally wordt de Rally van Haspengouw.”

Vorig jaar reed je nog Regularity met de Opel Kadett C GT/E. Met welke wagen rijd je dit jaar?

RallyTime animated
VAS

“Vanaf dit jaar rijden we met een opnieuw opgebouwde Opel Ascona B. Het is de wagen waarmee  Gunther Monnens nog gereden heeft. De wagen hebben we op de kop kunnen tikken via enkele gepassioneerde OPEL mannen. Ze hebben de wagen voor ons klaargestoomd en zullen ook het onderhoud doen. Alvast willen wij deze mannen hiervoor oprecht bedanken, want zonder hen zou het verhaal niet zo vlot verlopen.”

Met welke verwachtingen start je aan je eerste rallyseizoen?

“De doelstelling is, om in elke rally, de wagen heelhuids aan de finish te krijgen. Dat gaan we tenminste proberen te doen. Het is immers het eerste jaar dat we echt competitief rally gaan rijden. Het zal dus zeker hier en daar nog wat leren worden. Daarnaast moet ik de wagen ook nog ontdekken want meer dan 10 minuutjes op een klein circuit heb ik er nog niet mee gereden. Verder gaan we ons best doen om de sponsors in een mooi daglicht te brengen. Mede dankzij hen is het mogelijk om deze droom te laten uitkomen. Ik wil deze mensen dan ook enorm bedanken. We zullen hen niet teleurstellen.”

Na de Rally van Haspengouw, hoe gaat het verder?

“Na de Rally van Haspengouw starten we zeker in Hannuit, JL Dumont en Zuid-Limburg. Daarnaast wordt er gedacht aan de Shortrally van Kasterlee en de Sezoensrally in Bocholt. Het volledige programma ligt echter nog niet vast. Het is de bedoeling om circa 10 wedstrijden te rijden,” besluit Jens.

KAMV
VAS
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X