De belangrijkste ontwikkelingen voor de auto voor het seizoen 2018 zijn een opgewaardeerde motor, met variabele kleptiming en nieuwe motor mapping. Samen zorgen de verfijningen voor meer kracht uit de 1.6-liter motor en een grotere respons op het gaspedaal dankzij een herwerkte ALS-strategie. Het zijn echter niet de enige aanpassingen aan de auto voor het komende seizoen.

Ingenieurs van Hyundai ondersteunden klanten bij evenementen in heel Europa. Dankzij hun werk konden ze verschillende cruciale delen van het chassis aanscherpen, waardoor zowel de kracht als de bediening van de i20 R5 werd verbeterd.

KAMV
RT1

De nieuwste ontwikkelingen zullen worden aangebracht op alle gloednieuwe i20 R5’s die worden geleverd na de homologatiedatum van 1 maart. Bestaande klanten kunnen de wijzigingen in hun auto’s toepassen vanaf dezelfde datum.

Hyundai Motorsport Customer Racing-afdelingsmanager Andrea Adamo zei: “In onze inspanningen met de i20 R5 en onze klanten streven we er altijd naar om te kunnen concurreren aan het front van welk kampioenschap ze ook kiezen. Het snelle tempo van ontwikkeling binnen de R5-categorie betekent dat we constant moeten werken om dit te garanderen. Deze laatste verbetering is de belangrijkste die we hebben gemaakt sinds het debuut van de auto, en zal onze klanten toelaten om opnieuw te gaan voor rallywinsten en kampioenstitels over de hele wereld. Dit seizoen concurreren onze klanten in een breder scala aan kampioenschappen, dus we moeten ervoor zorgen dat we ons werk voortzetten zodat ze in alle omstandigheden de strijd aan kunnen gaan.”

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X