De belangrijkste ontwikkelingen voor de auto voor het seizoen 2018 zijn een opgewaardeerde motor, met variabele kleptiming en nieuwe motor mapping. Samen zorgen de verfijningen voor meer kracht uit de 1.6-liter motor en een grotere respons op het gaspedaal dankzij een herwerkte ALS-strategie. Het zijn echter niet de enige aanpassingen aan de auto voor het komende seizoen.

Ingenieurs van Hyundai ondersteunden klanten bij evenementen in heel Europa. Dankzij hun werk konden ze verschillende cruciale delen van het chassis aanscherpen, waardoor zowel de kracht als de bediening van de i20 R5 werd verbeterd.

RallyTime animated
RT2

De nieuwste ontwikkelingen zullen worden aangebracht op alle gloednieuwe i20 R5’s die worden geleverd na de homologatiedatum van 1 maart. Bestaande klanten kunnen de wijzigingen in hun auto’s toepassen vanaf dezelfde datum.

Hyundai Motorsport Customer Racing-afdelingsmanager Andrea Adamo zei: “In onze inspanningen met de i20 R5 en onze klanten streven we er altijd naar om te kunnen concurreren aan het front van welk kampioenschap ze ook kiezen. Het snelle tempo van ontwikkeling binnen de R5-categorie betekent dat we constant moeten werken om dit te garanderen. Deze laatste verbetering is de belangrijkste die we hebben gemaakt sinds het debuut van de auto, en zal onze klanten toelaten om opnieuw te gaan voor rallywinsten en kampioenstitels over de hele wereld. Dit seizoen concurreren onze klanten in een breder scala aan kampioenschappen, dus we moeten ervoor zorgen dat we ons werk voortzetten zodat ze in alle omstandigheden de strijd aan kunnen gaan.”

BRC
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X