De belangrijkste ontwikkelingen voor de auto voor het seizoen 2018 zijn een opgewaardeerde motor, met variabele kleptiming en nieuwe motor mapping. Samen zorgen de verfijningen voor meer kracht uit de 1.6-liter motor en een grotere respons op het gaspedaal dankzij een herwerkte ALS-strategie. Het zijn echter niet de enige aanpassingen aan de auto voor het komende seizoen.

Ingenieurs van Hyundai ondersteunden klanten bij evenementen in heel Europa. Dankzij hun werk konden ze verschillende cruciale delen van het chassis aanscherpen, waardoor zowel de kracht als de bediening van de i20 R5 werd verbeterd.

RT2
VAS

De nieuwste ontwikkelingen zullen worden aangebracht op alle gloednieuwe i20 R5’s die worden geleverd na de homologatiedatum van 1 maart. Bestaande klanten kunnen de wijzigingen in hun auto’s toepassen vanaf dezelfde datum.

Hyundai Motorsport Customer Racing-afdelingsmanager Andrea Adamo zei: “In onze inspanningen met de i20 R5 en onze klanten streven we er altijd naar om te kunnen concurreren aan het front van welk kampioenschap ze ook kiezen. Het snelle tempo van ontwikkeling binnen de R5-categorie betekent dat we constant moeten werken om dit te garanderen. Deze laatste verbetering is de belangrijkste die we hebben gemaakt sinds het debuut van de auto, en zal onze klanten toelaten om opnieuw te gaan voor rallywinsten en kampioenstitels over de hele wereld. Dit seizoen concurreren onze klanten in een breder scala aan kampioenschappen, dus we moeten ervoor zorgen dat we ons werk voortzetten zodat ze in alle omstandigheden de strijd aan kunnen gaan.”

63ste OVV
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X