Mats van den Brand en Eddy Smeets hebben samen met hun team de kalender voor 2018 vastgelegd. In het nieuwe seizoen wil het Nederlands-Belgische duo opnieuw voor een kampioenschap strijden, namelijk de Belgische M cup. Dankzij de steun van hun trouwe én enkele nieuwe partners, zullen ze ook actief zijn in Nederland en Duitsland.

“Geweldig om eindelijk onze plannen bekend te maken! Aanvankelijk wilden we het Belgisch historisch kampioenschap 2018 te betwisten. Maar door verschillende meerdaagse wedstrijden werd dat voor mij en het team qua tijd bijna onmogelijk,” weet Mats van den Brand. “Toen we vernamen dat de M cup vanaf 2018 ook de historische E30 toelaat, groeide onze interesse voor dat kampioenschap. Een kalender met zes mooie wedstrijden kunnen we combineren met enkele andere wedstrijden in Nederland en Duitsland. Ik ben erg verheugd dat de GTC Rally terug op de kalender van de M cup staat. Die stond sowieso op ons programma, net zoals mijn thuiswedstrijd de ELE Rally en de Hellendoorn Rally. Voor de drie Nederlandse wedstrijden, zullen wij als team met twee auto’s aan de start komen, waarover later meer… ”

“Momenteel zit ik nog in Nieuw-Zeeland als coach/begeleider van Richard Verschoor in de Toyota Racing Series (singleseater). Meteen daarna heb ik nog een selectie dag van de KNAF voor de boeg en vervolgens ga ik nog naar Zweden om te werken als instructeur bij een sneeuwstage van Hans Weijs Motorsport, ideaal om in het ritme te komen voor de Haspengouw rally. Van mij mag het gerust sneeuwen in Landen,” lacht Mats.

RallyTime animated
RT2

“Ik ben ontzettend blij dat ik met Mats een meer Belgisch getint programma kan afwerken,” aldus Eddy Smeets. “Ondanks de snelle opgave in de East Belgian Rally 2017 merk je op social media dat Mats zijn rijstijl én zijn wagen erg geapprecieerd worden in België. Onze deelname aan de M cup en minstens 5 Belgische wedstrijden zal menig rallyliefhebber plezieren. Dit alles betekent dat we dit jaar al iets vroeger in actie komen. De inschrijving voor de Rally van Haspengouw is al verstuurd, die voor de M cup maken we ook eerstdaags in orde.”

Het M.A.T.S.-team is volop in de weer om de M3 af te krijgen voor de Rally van Haspengouw. Een van de belangrijkste wijzigingen is toch wel de nieuwe motor! Direct na de East Belgian Rally zijn we een samenwerking aangegaan met Dries Bosch van Bosch tuning. Ondertussen is ook de nieuwe website www.matsvdbrand.nl online. Hou die en de Facebook-pagina goed in de gaten voor alle nieuwtjes over Mats & Eddy.

Programma M-Cup

zat 24 feb – Haspengouw Rally (Landen)

zat 7 apr – TAC Rally (Tielt)

zat 19 mei – Sezoensrally (Bocholt)

zat 14 juli – GTC Rally (Achtmaal)

vrij 31 aug & zat 1 september – Omloop van Vlaanderen (Roeselare)

zat 29 sept – East Belgian Rally (Sankt-Vith)

Extra Rally’s

vrij 1 & zat 2 jun – ELE Rally

zon 26 aug – Short Rally Kasterlee

vrij 14 & zat 15 sept – Hellendoorn Rally (Nijverdal)

vrij 9 & zat 10 november – Rally Köln-Ahrweiler

KAMV
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X