Mats van den Brand en Eddy Smeets hebben samen met hun team de kalender voor 2018 vastgelegd. In het nieuwe seizoen wil het Nederlands-Belgische duo opnieuw voor een kampioenschap strijden, namelijk de Belgische M cup. Dankzij de steun van hun trouwe én enkele nieuwe partners, zullen ze ook actief zijn in Nederland en Duitsland.

“Geweldig om eindelijk onze plannen bekend te maken! Aanvankelijk wilden we het Belgisch historisch kampioenschap 2018 te betwisten. Maar door verschillende meerdaagse wedstrijden werd dat voor mij en het team qua tijd bijna onmogelijk,” weet Mats van den Brand. “Toen we vernamen dat de M cup vanaf 2018 ook de historische E30 toelaat, groeide onze interesse voor dat kampioenschap. Een kalender met zes mooie wedstrijden kunnen we combineren met enkele andere wedstrijden in Nederland en Duitsland. Ik ben erg verheugd dat de GTC Rally terug op de kalender van de M cup staat. Die stond sowieso op ons programma, net zoals mijn thuiswedstrijd de ELE Rally en de Hellendoorn Rally. Voor de drie Nederlandse wedstrijden, zullen wij als team met twee auto’s aan de start komen, waarover later meer… ”

63ste OVV
RallyTime animated

“Momenteel zit ik nog in Nieuw-Zeeland als coach/begeleider van Richard Verschoor in de Toyota Racing Series (singleseater). Meteen daarna heb ik nog een selectie dag van de KNAF voor de boeg en vervolgens ga ik nog naar Zweden om te werken als instructeur bij een sneeuwstage van Hans Weijs Motorsport, ideaal om in het ritme te komen voor de Haspengouw rally. Van mij mag het gerust sneeuwen in Landen,” lacht Mats.

“Ik ben ontzettend blij dat ik met Mats een meer Belgisch getint programma kan afwerken,” aldus Eddy Smeets. “Ondanks de snelle opgave in de East Belgian Rally 2017 merk je op social media dat Mats zijn rijstijl én zijn wagen erg geapprecieerd worden in België. Onze deelname aan de M cup en minstens 5 Belgische wedstrijden zal menig rallyliefhebber plezieren. Dit alles betekent dat we dit jaar al iets vroeger in actie komen. De inschrijving voor de Rally van Haspengouw is al verstuurd, die voor de M cup maken we ook eerstdaags in orde.”

Het M.A.T.S.-team is volop in de weer om de M3 af te krijgen voor de Rally van Haspengouw. Een van de belangrijkste wijzigingen is toch wel de nieuwe motor! Direct na de East Belgian Rally zijn we een samenwerking aangegaan met Dries Bosch van Bosch tuning. Ondertussen is ook de nieuwe website www.matsvdbrand.nl online. Hou die en de Facebook-pagina goed in de gaten voor alle nieuwtjes over Mats & Eddy.

Programma M-Cup

zat 24 feb – Haspengouw Rally (Landen)

zat 7 apr – TAC Rally (Tielt)

zat 19 mei – Sezoensrally (Bocholt)

zat 14 juli – GTC Rally (Achtmaal)

vrij 31 aug & zat 1 september – Omloop van Vlaanderen (Roeselare)

zat 29 sept – East Belgian Rally (Sankt-Vith)

Extra Rally’s

vrij 1 & zat 2 jun – ELE Rally

zon 26 aug – Short Rally Kasterlee

vrij 14 & zat 15 sept – Hellendoorn Rally (Nijverdal)

vrij 9 & zat 10 november – Rally Köln-Ahrweiler

VAS
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X