Joost Demeestere nam na de editie van 2017 ontslag als voorzitter van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Joost die reeds sinds 1983 in het bestuur zetelt, volgde in 2013 Marc Maesen. Nu wordt hij op zijn beurt opgevolgd door Yves Olivier.

Ongetwijfeld doet deze naam bij velen een belletje rinkelen. Zeker in de omgeving van Roeselare. Yves Olivier, de succesvolle Izegemse ondernemer werd in 2013 immers de voorzitter van voetbalploeg SV Roeselare.

RallyTime animated
VAS

En ook in de autosport is hij geen onbekende. Olivier maakte vooral naam in het circuit gebeuren. Het startte allemaal met het Belgisch kartkampioenschap. Formule Ford Benelux, Formule Renault, Formule 3 kampioenschap, Formule 3000 kampioenschap passeerden allemaal de revue. Op het einde was hij met Opel nog actief in de DTM en afsluiten deed hij met de V8 StarSerie.

Het mag duidelijk zijn dat hij de autosport een warm hart toedraagt. Zo staat Olivier ook aan het hoofd van JB Motorsport waar FIA gekeurde chassis en rolkooien gebouwd worden. In de rallysport was hij ook reeds actief, hetzij via zijn bedrijf Olivier Construct. Zo bracht hij bv in 2012 Robert Droogmans met een Ford Escort aan de start van de Historic Omloop van Vlaanderen.

Ongetwijfeld heeft de Omloop van Vlaanderen met Yves Olivier een ambitieuze en succesvolle voorzitter aangeduid. Iemand die de wedstrijd opnieuw naar zijn vroegere niveau kan tillen.

 

BRC
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X