Joost Demeestere nam na de editie van 2017 ontslag als voorzitter van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Joost die reeds sinds 1983 in het bestuur zetelt, volgde in 2013 Marc Maesen. Nu wordt hij op zijn beurt opgevolgd door Yves Olivier.

Ongetwijfeld doet deze naam bij velen een belletje rinkelen. Zeker in de omgeving van Roeselare. Yves Olivier, de succesvolle Izegemse ondernemer werd in 2013 immers de voorzitter van voetbalploeg SV Roeselare.

KAMV
RallyTime animated

En ook in de autosport is hij geen onbekende. Olivier maakte vooral naam in het circuit gebeuren. Het startte allemaal met het Belgisch kartkampioenschap. Formule Ford Benelux, Formule Renault, Formule 3 kampioenschap, Formule 3000 kampioenschap passeerden allemaal de revue. Op het einde was hij met Opel nog actief in de DTM en afsluiten deed hij met de V8 StarSerie.

Het mag duidelijk zijn dat hij de autosport een warm hart toedraagt. Zo staat Olivier ook aan het hoofd van JB Motorsport waar FIA gekeurde chassis en rolkooien gebouwd worden. In de rallysport was hij ook reeds actief, hetzij via zijn bedrijf Olivier Construct. Zo bracht hij bv in 2012 Robert Droogmans met een Ford Escort aan de start van de Historic Omloop van Vlaanderen.

Ongetwijfeld heeft de Omloop van Vlaanderen met Yves Olivier een ambitieuze en succesvolle voorzitter aangeduid. Iemand die de wedstrijd opnieuw naar zijn vroegere niveau kan tillen.

 

RallyTime animated
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X