Joost Demeestere nam na de editie van 2017 ontslag als voorzitter van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Joost die reeds sinds 1983 in het bestuur zetelt, volgde in 2013 Marc Maesen. Nu wordt hij op zijn beurt opgevolgd door Yves Olivier.

Ongetwijfeld doet deze naam bij velen een belletje rinkelen. Zeker in de omgeving van Roeselare. Yves Olivier, de succesvolle Izegemse ondernemer werd in 2013 immers de voorzitter van voetbalploeg SV Roeselare.

RT2
63ste OVV

En ook in de autosport is hij geen onbekende. Olivier maakte vooral naam in het circuit gebeuren. Het startte allemaal met het Belgisch kartkampioenschap. Formule Ford Benelux, Formule Renault, Formule 3 kampioenschap, Formule 3000 kampioenschap passeerden allemaal de revue. Op het einde was hij met Opel nog actief in de DTM en afsluiten deed hij met de V8 StarSerie.

Het mag duidelijk zijn dat hij de autosport een warm hart toedraagt. Zo staat Olivier ook aan het hoofd van JB Motorsport waar FIA gekeurde chassis en rolkooien gebouwd worden. In de rallysport was hij ook reeds actief, hetzij via zijn bedrijf Olivier Construct. Zo bracht hij bv in 2012 Robert Droogmans met een Ford Escort aan de start van de Historic Omloop van Vlaanderen.

Ongetwijfeld heeft de Omloop van Vlaanderen met Yves Olivier een ambitieuze en succesvolle voorzitter aangeduid. Iemand die de wedstrijd opnieuw naar zijn vroegere niveau kan tillen.

 

KAMV
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X